Helppo mansikka-raparperikakku

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Upota helppoon kakkuun kirpsakkaa raparperia, ja kuorruta pinta rennosti vaniljavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Syötävät kukat viimeistelevät mehevän levykakun.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 graparperia
100 gvoita tai leivontamargariinia
2 kplkananmunaa
2 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 dlmaitoa

Vaniljavaahto

2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 prk) vaniljakreemiä

Lisäksi

250 g(1 rs) mansikoita
10 kpl(1 rs) syötäviä kukkia (mimis)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 20 x 26 cm). Huuhtele raparperi ja pilko noin 1 cm:n viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    250 graparperia
  2. 2

    Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Sekoita siivilöidyt jauhot vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Kaada puolet taikinasta vuoan pohjalle ja ripottele pinnalle puolet raparperista. Levitä loppu taikina vuokaan ja ripottele raparperit tasaisesti pinnalle.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai leivontamargariinia
    2 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    3 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 tlleivinjauhetta
    1 dlmaitoa
  3. 3

    Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Jätä kakku jäähtymään.

  4. 4

    Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljakreemi. Pursota tai levitä vaahto jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja syötävillä kukilla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 prk) vaniljakreemiä
    250 g(1 rs) mansikoita
    10 kpl(1 rs) syötäviä kukkia (mimis)

Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.

Vinkki: Voit käyttää pohjaan myös pakasteraparperia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 kpl (1 rs) syötäviä kukkia (Mimis).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
11.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä