Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 20 x 26 cm). Huuhtele raparperi ja pilko noin 1 cm:n viipaleiksi.
Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Sekoita siivilöidyt jauhot vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Kaada puolet taikinasta vuoan pohjalle ja ripottele pinnalle puolet raparperista. Levitä loppu taikina vuokaan ja ripottele raparperit tasaisesti pinnalle.
Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Jätä kakku jäähtymään.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljakreemi. Pursota tai levitä vaahto jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.
Vinkki: Voit käyttää pohjaan myös pakasteraparperia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
299
1250
15,6 g
10,0 g
32,8 g
20,7 g
1,3 g
5,2 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 kpl (1 rs) syötäviä kukkia (Mimis).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli