Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo mansikka-raparperikakku

Helppo mansikka-raparperikakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Upota helppoon kakkuun kirpsakkaa raparperia ja koristele rennosti marjoilla. Pehmennä makua samettisella vaniljavaahdolla. Viimeistele trendikäs levykakku tuoreilla mansikoilla ja syötävän suloisilla kukilla.

Ainekset

Pohja

250 g
raparperia
100 g
voita tai leivontamargariinia
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa

Vaniljavaahto

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) vaniljakreemiä

Lisäksi

250 g
(1 rs) mansikoita
10 kpl
(1 rs) syötäviä kukkia (Mimis)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 20 x 26 cm). Huuhtele raparperi ja pilko noin 1 cm:n viipaleiksi.

250 g
raparperia
2

Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Sekoita siivilöidyt jauhot vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Kaada puolet taikinasta vuoan pohjalle ja ripottele pinnalle puolet raparperista. Levitä loppu taikina vuokaan ja ripottele raparperit tasaisesti pinnalle.

100 g
voita tai leivontamargariinia
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
3

Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Jätä kakku jäähtymään.

4

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljakreemi. Pursota tai levitä vaahto jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja syötävillä kukilla.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) vaniljakreemiä
250 g
(1 rs) mansikoita
10 kpl
(1 rs) syötäviä kukkia (Mimis)

Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.

Vinkki: Voit käyttää pohjaan myös pakasteraparperia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.9.2021
Muokattu: 24.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1250

15,6 g

10,0 g

32,8 g

20,7 g

1,3 g

5,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 kpl (1 rs) syötäviä kukkia (Mimis).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli