Helppo mansikka-raparperikakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Upota helppoon kakkuun kirpsakkaa raparperia, ja kuorruta pinta rennosti vaniljavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Syötävät kukat viimeistelevät mehevän levykakun.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | raparperia |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| Vaniljavaahto | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljakreemiä |
| Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 10 kpl | (1 rs) syötäviä kukkia (mimis) |
- 1.
Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 20 x 26 cm). Huuhtele raparperi ja pilko noin 1 cm:n viipaleiksi.
- 2.
Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Sekoita siivilöidyt jauhot vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Kaada puolet taikinasta vuoan pohjalle ja ripottele pinnalle puolet raparperista. Levitä loppu taikina vuokaan ja ripottele raparperit tasaisesti pinnalle.
- 3.
Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Jätä kakku jäähtymään.
- 4.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljakreemi. Pursota tai levitä vaahto jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Helppo mansikka-raparperikakku
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Upota helppoon kakkuun kirpsakkaa raparperia, ja kuorruta pinta rennosti vaniljavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Syötävät kukat viimeistelevät mehevän levykakun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | raparperia |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
Vaniljavaahto | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljakreemiä |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 10 kpl | (1 rs) syötäviä kukkia (mimis) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 20 x 26 cm). Huuhtele raparperi ja pilko noin 1 cm:n viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 250 g raparperia - 2
Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Sekoita siivilöidyt jauhot vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Kaada puolet taikinasta vuoan pohjalle ja ripottele pinnalle puolet raparperista. Levitä loppu taikina vuokaan ja ripottele raparperit tasaisesti pinnalle.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai leivontamargariinia 2 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 3 dl vehnäjauhoja 1 1/2 tl leivinjauhetta 1 dl maitoa - 3
Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Jätä kakku jäähtymään.
- 4
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljakreemi. Pursota tai levitä vaahto jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 200 g (1 prk) vaniljakreemiä 250 g (1 rs) mansikoita 10 kpl (1 rs) syötäviä kukkia (mimis)
Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.
Vinkki: Voit käyttää pohjaan myös pakasteraparperia.
Ravintosisältö
299
Energiaa kcal
1250
Energiaa kj
15,6 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
20,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
299
Energiaa kcal
1250
Energiaa kj
15,6 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
20,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 kpl (1 rs) syötäviä kukkia (Mimis).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























