Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo marjapiirakka

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta

Ainekset

1 1/2 - 2 kpl
(a 400 g) laktoositonta sunnuntai piirakkataikinaa

Täyte

1/2 l
Mustikoita
1/2 l
Tai 1 ps (200 g) puolukoita tai muita marjoja
1 1/2 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Sokeria tai hillosokeria
Voiteluun: 1 muna
Pinnalle: raesokeria
Kaavilointiin: ruisjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata valmis piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kaaviloi ruisjauhojen avulla leivinpaperille peltiä hiukan suuremmaksi levyksi. Kaaviloi loput taikinasta myös levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä kapeita nauhoja täytteen päälle laitettavaksi. Ne helpottavat piirakan syömistä.Sekoita marjat, perunajauhot ja sokeri. Levitä täyte pohjan päälle. Laita sen päälle taikinasuikaleet ristikoksi. Voitele taikinaosat munalla ja ripottele pintaan raesokeria. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Piirakka on kypsä, kun sen pohjakin on saanut hiukan väriä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 28.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.