Raparperi-kaurapaistos | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raparperi-kaurapaistos

Raparperi-kaurapaistos

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapea kauramuru kätkee alleen makean raparperiyllätyksen. Tässä paistoksessa maistuvat myös hauska, uusi makupari: halva ja banaani.

Ainekset

500 g
(4-5) raparperin vartta
2 kpl
banaania
150 g
(1 pkt) vaniljahalvaa
100 g
margariinia
1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
fariinisokeria

lisäksi

jäätelöä
vaniljakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen.

2

Viipaloi raparperit, kuori ja viipaloi banaanit ja murenna halva. Yhdistä raparperit, banaanit, halva ja sokeri korkeareunaisessa piirakkavuoassa (⌀ 24 cm). Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 20 minuutiksi.

2 kpl
banaania
500 g
(4-5) raparperin vartta
150 g
(1 pkt) vaniljahalvaa
1/2 dl
sokeria
3

Sekoita huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää kaurahiutaleet ja fariinisokeri.

100 g
margariinia
1/2 tl
leivinjauhetta
1 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
fariinisokeria
4

Ota vuoka uunista. Poista folio ja levitä kauraseos tasaisesti raparperien ja banaanien päälle. Paista vielä 25–30 minuuttia.

5

Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

jäätelöä
vaniljakastiketta
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 11.4.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3182

760

30,8 g

9,8 g

104,3 g

77,8 g

8,5 g

10,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

jäätelöä,

vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli