Raparperi-kaurapaistos
60 min

Nappaa talteen!
Rapea kauramuru kätkee alleen makean raparperiyllätyksen. Tässä paistoksessa maistuvat myös hauska, uusi makupari: halva ja banaani.
| 500 g | raparperia |
| 2 kpl | banaania |
| 150 g | (1 pkt) vaniljahalvaa |
| 100 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 dl | fariinisokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| jäätelöä | |
| vaniljakastiketta | |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- 2.
Viipaloi raparperit, kuori ja viipaloi banaanit ja murenna halva. Yhdistä raparperit, banaanit, halva ja sokeri korkeareunaisessa piirakkavuoassa (⌀ 24 cm). Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 20 minuutiksi.
- 3.
Sekoita huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää kaurahiutaleet ja fariinisokeri.
- 4.
Ota vuoka uunista. Poista folio ja levitä kauraseos tasaisesti raparperien ja banaanien päälle. Paista vielä 25–30 minuuttia.
- 5.
Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Raparperi-kaurapaistos
Rapea kauramuru kätkee alleen makean raparperiyllätyksen. Tässä paistoksessa maistuvat myös hauska, uusi makupari: halva ja banaani.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | raparperia |
| 2 kpl | banaania |
| 150 g | (1 pkt) vaniljahalvaa |
| 100 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 dl | fariinisokeria |
Lisäksi | |
| jäätelöä | |
| vaniljakastiketta | |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- 2
Viipaloi raparperit, kuori ja viipaloi banaanit ja murenna halva. Yhdistä raparperit, banaanit, halva ja sokeri korkeareunaisessa piirakkavuoassa (⌀ 24 cm). Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 20 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 500 g raparperia 2 kpl banaania 150 g (1 pkt) vaniljahalvaa 1/2 dl sokeria - 3
Sekoita huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää kaurahiutaleet ja fariinisokeri.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta 2 dl kaurahiutaleita 2 dl fariinisokeria - 4
Ota vuoka uunista. Poista folio ja levitä kauraseos tasaisesti raparperien ja banaanien päälle. Paista vielä 25–30 minuuttia.
- 5
Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa jäätelöä vaniljakastiketta
Ravintosisältö
760
Energiaa kcal
3182
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
104,3 g
Hiilihydraatteja
77,8 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
760
Energiaa kcal
3182
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
104,3 g
Hiilihydraatteja
77,8 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jäätelöä, vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























