Raparperi-kaurapaistos

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Rapea kauramuru kätkee alleen makean raparperiyllätyksen. Tässä paistoksessa maistuvat myös hauska, uusi makupari: halva ja banaani.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 graparperia
2 kplbanaania
150 g(1 pkt) vaniljahalvaa
100 gmargariinia
1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
2 dlkaurahiutaleita
2 dlfariinisokeria

Lisäksi

jäätelöä
vaniljakastiketta

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  2. 2

    Viipaloi raparperit, kuori ja viipaloi banaanit ja murenna halva. Yhdistä raparperit, banaanit, halva ja sokeri korkeareunaisessa piirakkavuoassa (⌀ 24 cm). Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 20 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    500 graparperia
    2 kplbanaania
    150 g(1 pkt) vaniljahalvaa
    1/2 dlsokeria
  3. 3

    Sekoita huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää kaurahiutaleet ja fariinisokeri.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
    2 dlkaurahiutaleita
    2 dlfariinisokeria
  4. 4

    Ota vuoka uunista. Poista folio ja levitä kauraseos tasaisesti raparperien ja banaanien päälle. Paista vielä 25–30 minuuttia.

  5. 5

    Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    jäätelöä
    vaniljakastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jäätelöä, vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
11.4.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä