Mansikka-mojitokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Minttuinen mansikkalevykakku on oiva juhannustuliainen. Valmista kakku kotona, kuljeta täytettynä vuoassa ja koristele juhlapaikalla ennen tarjoilua. Raikas mojito-mansikkakakku maustetaan limellä, mintulla ja ruokosokerilla.
| Kakkupohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Mojito-mansikat | |
| 400 g | (1 rs) mansikoita |
| 1 dl | (½ ruukkua) minttua |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| Täyte | |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1/2 dl | ruokosokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| Koristeluun | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| mintunlehtiä | |
| limeä | |
- 1.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta pohja pois pelliltä ja jäähdytä.
- 2.
Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Sekoita mansikat, minttu, mehu, kuoriraaste ja sokeri kulhossa.
- 3.
Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste (1 tl) ja limenmehu (1 rkl) vaahtoon.
- 4.
Puolita kakkupohja. Laita toinen puolikas vuokaan (20 cm x 30 cm). Levitä pohjalle mojito-mansikat ja puolet täytteestä. Laita toinen pohja päälle. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla, mintunlehdillä ja limeviipaleilla.
Minttuinen mansikkalevykakku on oiva juhannustuliainen. Valmista kakku kotona, kuljeta täytettynä vuoassa ja koristele juhlapaikalla ennen tarjoilua. Raikas mojito-mansikkakakku maustetaan limellä, mintulla ja ruokosokerilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Mojito-mansikat | |
| 400 g | (1 rs) mansikoita |
| 1 dl | (½ ruukkua) minttua |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 rkl | ruokosokeria |
Täyte | |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1/2 dl | ruokosokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | lime (luomu) |
Koristeluun | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| mintunlehtiä | |
| limeä | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta pohja pois pelliltä ja jäähdytä.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Sekoita mansikat, minttu, mehu, kuoriraaste ja sokeri kulhossa.
Määrä Ainesosa 400 g (1 rs) mansikoita 1 dl (½ ruukkua) minttua 1 kpl lime (luomu) 1 rkl ruokosokeria - 3
Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste (1 tl) ja limenmehu (1 rkl) vaahtoon.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) vispikermaa 250 g (1 prk) maitorahkaa 1/2 dl ruokosokeria 1 tl vaniljasokeria 1 kpl lime (luomu) - 4
Puolita kakkupohja. Laita toinen puolikas vuokaan (20 cm x 30 cm). Levitä pohjalle mojito-mansikat ja puolet täytteestä. Laita toinen pohja päälle. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla, mintunlehdillä ja limeviipaleilla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mansikoita mintunlehtiä limeä
Vinkki: Mittaa kakkupohjan aineet mökillä lasien avulla. Riko kananmunat lasiin, laita toiseen lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen lasiin saman verran vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin pari ruokalusikallista perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta.
Ravintosisältö
334
Energiaa kcal
1398
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,7 g
Hiilihydraatteja
21,3 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
334
Energiaa kcal
1398
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,7 g
Hiilihydraatteja
21,3 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl (½ ruukkua) minttua, mintunlehtiä, limeä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























