Mansikka-mojitokakku

arvosana5/5

(4)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Minttuinen mansikkalevykakku on oiva juhannustuliainen. Valmista kakku kotona, kuljeta täytettynä vuoassa ja koristele juhlapaikalla ennen tarjoilua. Raikas mojito-mansikkakakku maustetaan limellä, mintulla ja ruokosokerilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Kakkupohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Mojito-mansikat

400 g(1 rs) mansikoita
1 dl(½ ruukkua) minttua
1 kpllime (luomu)
1 rklruokosokeria

Täyte

4 dl(2 prk) vispikermaa
250 g(1 prk) maitorahkaa
1/2 dlruokosokeria
1 tlvaniljasokeria
1 kpllime (luomu)

Koristeluun

250 g(1 rs) mansikoita
mintunlehtiä
limeä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta pohja pois pelliltä ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Sekoita mansikat, minttu, mehu, kuoriraaste ja sokeri kulhossa.

    MääräAinesosa
    400 g(1 rs) mansikoita
    1 dl(½ ruukkua) minttua
    1 kpllime (luomu)
    1 rklruokosokeria
  3. 3

    Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste (1 tl) ja limenmehu (1 rkl) vaahtoon.

    MääräAinesosa
    4 dl(2 prk) vispikermaa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    1/2 dlruokosokeria
    1 tlvaniljasokeria
    1 kpllime (luomu)
  4. 4

    Puolita kakkupohja. Laita toinen puolikas vuokaan (20 cm x 30 cm). Levitä pohjalle mojito-mansikat ja puolet täytteestä. Laita toinen pohja päälle. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla, mintunlehdillä ja limeviipaleilla.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mansikoita
    mintunlehtiä
    limeä

Vinkki: Mittaa kakkupohjan aineet mökillä lasien avulla. Riko kananmunat lasiin, laita toiseen lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen lasiin saman verran vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin pari ruokalusikallista perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl (½ ruukkua) minttua, mintunlehtiä, limeä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä