Tiramisu
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Italialainen tiramisu on yksi maailman suosituimmista jälkiruoista. Kahvilla ja manteliliköörillä kostutetut savoiardikeksit kohtaavat kuohkean mascarponevaahdon ja pinta hunnutetaan kerroksella tummaa kaakaojauhetta.
| 200 g | savoiardi-keksejä |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | tomusokeria |
| 500 g | (2 prk) mascarponejuustoa |
| 4 rkl | mantelilikööriä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| Kostutus | |
| 1 1/2 dl | vahvaa kahvia |
| 3 rkl | mantelilikööriä |
| Lisäksi | |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
- 1.
Valmista täyte. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita mascarponejuusto ja mantelilikööri keltuaisvaahtoon. Vaahdota kerma. Yhdistä seokset varovasti nostellen.
- 2.
Mausta kahvi liköörillä. Kostuta puolet kekseistä yksi kerallaan kahvissa ja asettele vierekkäin isoon tarjoiluastiaan (noin 3 l). Levitä päälle puolet täytteestä. Kostuta loput kekseistä samoin ja asettele täytteen päälle. Levitä pinnalle loput täytteestä ja peitä kelmulla.
- 3.
Anna kakun maustua jääkaapissa noin 3–6 tuntia. Siivilöi pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Tiramisu
Italialainen tiramisu on yksi maailman suosituimmista jälkiruoista. Kahvilla ja manteliliköörillä kostutetut savoiardikeksit kohtaavat kuohkean mascarponevaahdon ja pinta hunnutetaan kerroksella tummaa kaakaojauhetta.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | savoiardi-keksejä |
Täyte | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | tomusokeria |
| 500 g | (2 prk) mascarponejuustoa |
| 4 rkl | mantelilikööriä |
| 2 dl | kuohukermaa |
Kostutus | |
| 1 1/2 dl | vahvaa kahvia |
| 3 rkl | mantelilikööriä |
Lisäksi | |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
Valmistus
- 1
Valmista täyte. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita mascarponejuusto ja mantelilikööri keltuaisvaahtoon. Vaahdota kerma. Yhdistä seokset varovasti nostellen.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 3 dl tomusokeria 500 g (2 prk) mascarponejuustoa 4 rkl mantelilikööriä 2 dl kuohukermaa - 2
Mausta kahvi liköörillä. Kostuta puolet kekseistä yksi kerallaan kahvissa ja asettele vierekkäin isoon tarjoiluastiaan (noin 3 l). Levitä päälle puolet täytteestä. Kostuta loput kekseistä samoin ja asettele täytteen päälle. Levitä pinnalle loput täytteestä ja peitä kelmulla.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vahvaa kahvia 3 rkl mantelilikööriä - 3
Anna kakun maustua jääkaapissa noin 3–6 tuntia. Siivilöi pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 3 rkl kaakaojauhetta
Tiramisusta voi jättää manteliliköörin pois tai käyttää sen tilalla hieman manteliaromia.
Ravintosisältö
354
Energiaa kcal
1482
Energiaa kj
18,2 g
Rasvaa
11,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
28,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
354
Energiaa kcal
1482
Energiaa kj
18,2 g
Rasvaa
11,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
28,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























