Tiramisu

Arvostele resepti
10 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Italialainen tiramisu on yksi maailman suosituimmista jälkiruoista. Kahvilla ja manteliliköörillä kostutetut savoiardikeksit kohtaavat kuohkean mascarponevaahdon ja pinta hunnutetaan kerroksella tummaa kaakaojauhetta.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
200 g savoiardi-keksejä

Täyte

3 kplkananmunaa
3 dltomusokeria
500 g(2 prk) mascarponejuustoa
4 rklmantelilikööriä
2 dlkuohukermaa

Kostutus

1 1/2 dlvahvaa kahvia
3 rklmantelilikööriä

Lisäksi

3 rklkaakaojauhetta

Valmistus

  1. 1

    Valmista täyte. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita mascarponejuusto ja mantelilikööri keltuaisvaahtoon. Vaahdota kerma. Yhdistä seokset varovasti nostellen.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    3 dltomusokeria
    500 g(2 prk) mascarponejuustoa
    4 rklmantelilikööriä
    2 dlkuohukermaa
  2. 2

    Mausta kahvi liköörillä. Kostuta puolet kekseistä yksi kerallaan kahvissa ja asettele vierekkäin isoon tarjoiluastiaan (noin 3 l). Levitä päälle puolet täytteestä. Kostuta loput kekseistä samoin ja asettele täytteen päälle. Levitä pinnalle loput täytteestä ja peitä kelmulla.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvahvaa kahvia
    3 rklmantelilikööriä
  3. 3

    Anna kakun maustua jääkaapissa noin 3–6 tuntia. Siivilöi pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    3 rklkaakaojauhetta

Tiramisusta voi jättää manteliliköörin pois tai käyttää sen tilalla hieman manteliaromia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 19.11.2025

Samankaltaisia reseptejä