Tiramisu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tiramisu

Fork and knife
13 Annosta
Fork and knife
13 Annosta
Tiramisu on tyypillinen italialainen jälkiruoka. Tiramisu maustetaan manteliliköörillä.

Ainekset

20 kpl
Savoiardinkeksiä eli lady fingersejä

kostutus:

1 1/2 dl
Vahvaa kahvia
3 rkl
Mantelilikööriä

täyte:

3 kpl
Keltuaista
3 dl
Tomusokeria
400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
Ranskankermaa
4 rkl
Mantelikööriä
2 dl
Kuohukermaa
3 kpl
Valkuaista

pinnalle:

Kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leivo keksit hyvissä ajoin tai käytä valmiita keksejä.Valmista täyte. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja ranskankerma ja mantelilikööri. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää molemmat vaahdot varovasti nostellen seokseen.

Kostuta keksit sivelemällä niitä kahvi-likööriseoksella ja nosta puolet kekseistä tarjoiluastian pohjalle. Levitä puolet täytteestä keksien päälle. Aseta toinen kerros keksejä ja levitä loput täytteestä.

Anna kakun maustua jääkaapissa noin 6-12 tuntia. Tarjolle tuotaessa siivilöi pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta.

Resepti:
Katri Srchöder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 9.11.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

956

228

13,6 g

8,1 g

18,6 g

18,6 g

0,2 g

5,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Savoiardinkeksiä eli lady fingersejä,

Kaakaojauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli