Raparperilettukakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Letuista koottu kakku on kesän hauskin ja rennoin jälkiruoka. Tämä herkullinen lettukakku saa täytteekseen raparperia, sitruunatahnaa ja mascarpone-kermavaahtoa.
| Lettutaikina | |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | maitoa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | ohrajauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta |
| Raparperi-sitruunatäyte | |
| 250 g | raparperia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | vettä tai sitruunamehua |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 250 g | mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
| Koristeeksi | |
| tomusokeria | |
- 1.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä.
- 2.
Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä.
- 3.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Raparperilettukakku
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Letuista koottu kakku on kesän hauskin ja rennoin jälkiruoka. Tämä herkullinen lettukakku saa täytteekseen raparperia, sitruunatahnaa ja mascarpone-kermavaahtoa.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Lettutaikina | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | maitoa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | ohrajauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta |
Raparperi-sitruunatäyte | |
| 250 g | raparperia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | vettä tai sitruunamehua |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 250 g | mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
Koristeeksi | |
| tomusokeria | |
Valmistus
- 1
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 7 dl maitoa 2 dl vehnäjauhoja 1 1/2 dl ohrajauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 dl juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta - 2
Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 250 g raparperia 1/2 dl sokeria 1 rkl vettä tai sitruunamehua - 3
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Määrä Ainesosa tomusokeria 2 dl kuohukermaa 250 g mascarponejuustoa 1 rkl vettä tai sitruunamehua
Ravintosisältö
281
Energiaa kcal
1176
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
281
Energiaa kcal
1176
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























