Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä.
Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1072
256
14,6 g
8,8 g
21,9 g
9,8 g
1,2 g
8,3 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 dl Juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta,
1 rkl Vettä tai sitruunamehua,
0,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli