Raparperilettukakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperilettukakku

???
Annokset
12
Lettukakku on takuuvarma koko perheen suosikki. Täytteeksi sopivat myös marjat ja hillot.
Jaa Somessa

Ainekset

LETTUTAIKINA

3 kpl
Kananmunaa
7 dl
Maitoa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ohrajauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta

RAPARPERI-SITRUUNATÄYTE

250 g
Raparperia
1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Vettä tai sitruunamehua
2 dl
Kuohukermaa
250 g
Mascarponejuustoa
1/2 dl
Lemon curd -sitruunatahnaa

KORISTEEKSI

Tomusokeria

Näin teet

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä.
Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 18.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g263 g
Proteiinia8 g100 g
Rasvaa15 g175 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1072 12863
Energiaa kcal256 3073

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 dl Juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta

  • 1 rkl Vettä tai sitruunamehua

  • 0,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa

  • Tomusokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g263 g
Proteiinia8 g100 g
Rasvaa15 g175 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1072 12863
Energiaa kcal256 3073

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 dl Juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta

  • 1 rkl Vettä tai sitruunamehua

  • 0,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa

  • Tomusokeria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.