Raparperilettukakku

arvosana5/5

(2)arviota
12 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Letuista koottu kakku on kesän hauskin ja rennoin jälkiruoka. Tämä herkullinen lettukakku saa täytteekseen raparperia, sitruunatahnaa ja mascarpone-kermavaahtoa.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Lettutaikina

3 kplkananmunaa
7 dlmaitoa
2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlohrajauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 dljuoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta

Raparperi-sitruunatäyte

250 graparperia
1/2 dlsokeria
1 rklvettä tai sitruunamehua
2 dlkuohukermaa
250 gmascarponejuustoa
1/2 dllemon curd -sitruunatahnaa

Koristeeksi

tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    7 dlmaitoa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlohrajauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dljuoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta
  2. 2

    Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    250 graparperia
    1/2 dlsokeria
    1 rklvettä tai sitruunamehua
  3. 3

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria
    2 dlkuohukermaa
    250 gmascarponejuustoa
    1 rklvettä tai sitruunamehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä