Raparperilettukakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Raparperilettukakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Lettukakku on takuuvarma koko perheen suosikki. Täytteeksi sopivat myös marjat ja hillot.

Ainekset

lettutaikina

3 kpl
Kananmunaa
7 dl
Maitoa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ohrajauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta

raparperi-sitruunatäyte

250 g
Raparperia
1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Vettä tai sitruunamehua
2 dl
Kuohukermaa
250 g
Mascarponejuustoa
1/2 dl
Lemon curd -sitruunatahnaa

koristeeksi

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä.
Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 18.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1072

256

14,6 g

8,8 g

21,9 g

9,8 g

1,2 g

8,3 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 dl Juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta,

1 rkl Vettä tai sitruunamehua,

0,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli