Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
mansikkalettukakku

Mansikkalettukakku

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Voiko mikään olla ihanampaa kuin keko vastapaistettuja lettuja? Tuoreilla mansikoilla ja mansikkahillolla täytetty lettukakku, jonka kruununa on nokare kermavaahtoa. Kokeile myös vaniljavaahdolla kuorrutettua lettukakkua tai vaihda mansikat mustikoihin ja kokoa letuista muhkea mustikkalettukakku!

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
1 l
Maitoa
5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
3/4 dl
rypsiöljyä

täyte ja koristelu

400 g
mansikkahilloa
500 g
(1 rs) mansikoita
1 dl
kuohukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta

lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin turpoamaan tunniksi.

4 kpl
kananmunaa
1 l
Maitoa
5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
3/4 dl
rypsiöljyä
2

Paista taikinasta pannulla öljyssä isoja lettuja. Anna lettujen jäähtyä.

rypsiöljyä paistamiseen
3

Perkaa ja viipaloi mansikat. Kokoa lettukakku tarjoilulautaselle levittämällä lettujen väliin mansikkahilloa ja mansikkaviipaleita. Säästä osa mansikkaviipaleista kakun koristeluun.

500 g
(1 rs) mansikoita
400 g
mansikkahilloa
4

Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Koristele lettukakku vaahdolla ja lopuilla mansikkaviipaleilla.

1 dl
kuohukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 26.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

863

3614

34,0 g

7,0 g

109,5 g

68,0 g

6,8 g

23,8 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli