Mansikkalettukakku
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Voiko mikään olla ihanampaa kuin keko vastapaistettuja lettuja? Tuoreilla mansikoilla ja mansikkahillolla täytetty lettukakku, jonka kruununa on nokare kermavaahtoa. Kokeile myös vaniljavaahdolla kuorrutettua lettukakkua tai vaihda mansikat mustikoihin ja kokoa letuista muhkea mustikkalettukakku!
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 l | maitoa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| Täyte ja koristelu | |
|---|---|
| 400 g | mansikkahilloa |
| 500 g | (1 rs) mansikoita |
| 1 dl | kuohukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta |
| Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
- 1.
Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin turpoamaan tunniksi.
- 2.
Paista taikinasta pannulla öljyssä isoja lettuja. Anna lettujen jäähtyä.
- 3.
Perkaa ja viipaloi mansikat. Kokoa lettukakku tarjoilulautaselle levittämällä lettujen väliin mansikkahilloa ja mansikkaviipaleita. Säästä osa mansikkaviipaleista kakun koristeluun.
- 4.
Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Koristele lettukakku vaahdolla ja lopuilla mansikkaviipaleilla.
Mansikkalettukakku
Voiko mikään olla ihanampaa kuin keko vastapaistettuja lettuja? Tuoreilla mansikoilla ja mansikkahillolla täytetty lettukakku, jonka kruununa on nokare kermavaahtoa. Kokeile myös vaniljavaahdolla kuorrutettua lettukakkua tai vaihda mansikat mustikoihin ja kokoa letuista muhkea mustikkalettukakku!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 l | maitoa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
Täyte ja koristelu | |
| 400 g | mansikkahilloa |
| 500 g | (1 rs) mansikoita |
| 1 dl | kuohukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
Valmistus
- 1
Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin turpoamaan tunniksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 l maitoa 5 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 3/4 dl rypsiöljyä - 2
Paista taikinasta pannulla öljyssä isoja lettuja. Anna lettujen jäähtyä.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä paistamiseen - 3
Perkaa ja viipaloi mansikat. Kokoa lettukakku tarjoilulautaselle levittämällä lettujen väliin mansikkahilloa ja mansikkaviipaleita. Säästä osa mansikkaviipaleista kakun koristeluun.
Määrä Ainesosa 500 g (1 rs) mansikoita 400 g mansikkahilloa - 4
Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Koristele lettukakku vaahdolla ja lopuilla mansikkaviipaleilla.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta
Ravintosisältö
863
Energiaa kcal
3614
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
109,5 g
Hiilihydraatteja
68,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
23,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
863
Energiaa kcal
3614
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
109,5 g
Hiilihydraatteja
68,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
23,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























