Huuhtele ja perkaa mansikat. Soseuta noin 5 mansikkaa täytettä varten ja paloittele loput mansikat.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka, mansikkasose ja sokeri vaahtoon.
Laita toinen marenkipohjista tarjoiluvadille. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Ripottele puolet mansikoista päälle. Nosta toinen pohja paikoilleen, levitä loppu vaahto ja mansikat pinnalle. Tarjoa heti.
Vinkki: Koristele kakku syötävillä kukilla tai yrteillä. Mansikan makupariksi sopivat esimerkiksi sarviorvokit, sitruunamelissa, minttu ja basilika.
Vinkki: Marenki vettyy melko nopeasti, joten kakku on parhaimmillaan heti kokoamisen jälkeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
548
11,3 g
7,9 g
4,8 g
4,5 g
—
2,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl (1 pkt) marenkikakkupohjia,
400 g (1 rs) mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli