Helppo mansikka-marenkikakku

arvosana5/5

(1)arvio
8 Palaa

15 min (josta 15 min aktiivista)

Valmista näyttävä mansikkakakku vartissa! Kokoa helppo marenkikakku kaupan valmiista marenkipohjista, mansikkaisesta rahka-kermavaahdosta ja tuoreista mansikoista.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kpl(1 pkt) marenkikakkupohjia
400 g(1 rs) mansikoita
2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 prk) mansikkarahkaa
1 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja perkaa mansikat. Soseuta noin 5 mansikkaa täytettä varten ja paloittele loput mansikat.

    MääräAinesosa
    400 g(1 rs) mansikoita
  2. 2

    Vaahdota kerma. Sekoita rahka, mansikkasose ja sokeri vaahtoon.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 prk) mansikkarahkaa
    1 tlsokeria
  3. 3

    Laita toinen marenkipohjista tarjoiluvadille. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Ripottele puolet mansikoista päälle. Nosta toinen pohja paikoilleen, levitä loppu vaahto ja mansikat pinnalle. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    2 kpl(1 pkt) marenkikakkupohjia

Vinkki: Koristele kakku syötävillä kukilla tai yrteillä. Mansikan makupariksi sopivat esimerkiksi sarviorvokit, sitruunamelissa, minttu ja basilika.

Vinkki: Marenki vettyy melko nopeasti, joten kakku on parhaimmillaan heti kokoamisen jälkeen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.5.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä