Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuinka monta muovikassia ostat vuodessa? Katso oma lukusi ja haasta kaveri! Muovikassiseuranta Omat ostot -palveluun

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.10.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Nyt voit helposti tarkkailla ja halutessasi vähentää omaa muovikassien kulutustasi. Omat ostot -palveluun on lisätty muovikassiseuranta.

Omat ostot -palvelun etusivulla näet Muovikassit-näkymässä, kuinka monta kertaa olet ostanut muovikassin edellisten kuukausien aikana. Klikkaamalla Avaa-painiketta, pääset tutkimaan kassiostojasi tarkemmin.

Palvelu näyttää, millaisia ostoskasseja ostat eniten: muovikasseja, biokasseja, paperikasseja, kestokasseja vai muita, kuten puuvillakasseja.

Lue myös: Ostoskasseissa on eroa – vinkit valintaan ja kierrätykseen

Toiselta välilehdeltä näet, montako kertaa olet ostanut muovikasseja viimeisen vuoden aikana.

Keskimäärin muovikasseja ostetaan vuodessa 65 kappaletta asiakasomistajaa kohden.

Viimeinen taulukko Muovikassit-näkymässä kertoo, miten usein ostat muovikassin suhteessa kaikkiin kauppareissuihin.

Mikä roskapussiksi?

Moni miettii, mitä käyttää roskapussina, jos kotiin ei enää kerry muovikasseja. Voit hyödyntää jäteastioissa isoja muovipakkauksia tai -kääreitä esimerkiksi WC-paperipaketin ympäriltä.

Yksi vaihtoehto on ostaa roskapusseiksi jätepussirulla. S-ryhmän Rainbow jätepussit valmistetaan osittain kierrätysmuovista, jolla on saatu vähennettyä neitseellisen, ns. perinteisen muovin käyttöä. Rullan roskapussit ovat huomattavasti ohuempia kuin muoviset kauppakassit eli niissä käytetään vähemmän raaka-ainetta.

Selkeämpiä ohjeita asiakkaille

S-ryhmä on julkaissut uuden muovilinjauksen, jossa kerrotaan, mitä kaikkea kaupparyhmässä tehdään turhan muovin käytön vähentämiseksi ja muovin kierrätyksen edistämiseksi.

> Lue: S-ryhmän teot muovin käytön vähentämiseksi

Asiakkaiden muovin kierrätystä helpotetaan esimerkiksi selkeämmillä ohjeilla ja merkinnöillä. S-ryhmän omien merkkien tuotteisiin lisätään selkokieliset lajitteluohjeet sitä mukaan, kun pakkaukset uusiutuvat.

Omat ostot -palvelun muovikassiseuranta on osa muovinvähennystalkoita.

Omat ostot -palvelu

  • Löydät palvelun uudistuneesta S-mobiilista tai kirjautumalla S-Kanavalle.
  • Voit seurata S-Etukortilla tehtyjä ostoja S-ryhmän valikoiduissa liikkeissä kuten ruokakaupoissa.
  • Näet esimerkiksi, mitä tuotteita ja kuinka paljon olet ostanut vuoden sisällä, mistä ja mihin aikaan vuorokaudesta käyt useimmiten kaupassa.
  • Palvelussa näkyy ostot S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale-, ABC-, Alepa-, Food Market Herkku sekä Kodin Terra -ketjuista. Muiden ketjujen, kuten Sokoksen, Emotionin, Marks & Spencerin sekä verkkokauppojen ostokset tuodaan palveluun vaiheittain.

Näin otat käyttöön:

1. Kirjaudu S-kanavalle
2. Siirry osioon Bonus ja ostot > Omat ostot
3. Ota palvelu käyttöön tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla

Lue lisää Omat ostot -palvelusta.

Lisää aiheesta