Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Miten säästää 30-vuotias lastenhoitaja ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Essi?

Teksti:
Anu Vallinkoski
Asiantuntija:
Annika Pohtila
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 21.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Helsinkiläinen Essi Hakkarainen miettii parasta säästömuotoa, kun talletettavat summat ovat pieniä. Essi haaveilee asunnosta ja matkoista.

Kuinka pieniä summia kannattaa laittaa säästöön?

Eurollakin pääsee alkuun. Pienten summien säästäminen käy kätevästi S-Pankin Säästäjä-palvelulla, jonka voi ladata puhelimeensa sovelluskaupoista. Sen avulla voi ohjata säästöön S-ryhmän bonukset tai vaikkapa euron jokaisen korttiostoksen yhteydessä. Rahastoihin säästöt siirtyvät automaattisesti.

Mitä tarkoittaa mikrosäästäminen?

Se on maailmalla levinnyt trendi, jossa säästöön pannaan kerralla hyvin pieniä summia. Kertyneitä varoja sijoitetaan esimerkiksi rahastoihin. Oma säästötavoite kertyy arjen pienistä puroista.

Millainen tili tai rahasto olisi sopiva pieniä summia tallettavalle?

Säästötilille voi laittaa rahaa syrjään, jos ajattelee, että varoja voi tarvita yllättäviin menoihin. Tileille maksettavat korot ovat nyt matalalla, joten tuottoja ei juuri kerry. S-Pankissa tili on asiakasomistajalle maksuton. Rahastot sopivat pitkäaikaissäästämiseen. Niissä varat voivat poikia ajan mittaan voittoa. Säästäjä-rahastojen kulu on 0,5 prosenttia säästön määrästä.

Voiko pankkiin vielä viedä säästöpossuun keräämiään kolikoita?

Possun voi tyhjentää monissa S-Pankin palvelupisteissä. Pieniä kolikkoeriä voi tallettaa S-Pankkiin myös S-ryhmän kauppojen kassoilla.

Asiantuntija Annika Pohtila työskentelee S-Pankin tuoteryhmäpäällikkönä ja neuvoo säästämisen ja sijoittamisen asioissa.

Uutta! Säästäjä-palvelun avulla säästöpossusi alkaa kasvaa korkoa

Uudessa Säästäjä-palvelussa voit ohjata Bonuksesi tai esimerkiksi euron jokaisesta korttiostoksestasi korkoa kasvamaan. Säästöjen kertymistä voi seurata helposti ja rahat voi nostaa milloin vain ilman veloitusta. Säästäjä-mobiilisovelluksen voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta.

Vinkki: Varmista, että puhelimessasi on myös S-mobiili-sovellus, sillä ensi vuoden alkupuolella Säästäjä sulautuu osaksi uutta S-mobiilia

TUTUSTU TÄSTÄ SÄÄSTÄJÄ-PALVELUUN

Lue lisää

Lisää aiheesta