Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Onnistunut lomamatka: 5 vinkkiä kortilla maksamiseen

Teksti:
Virpi Aaltonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.3.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Matkalle lähtiessä on tärkeä katsoa maksukortin käyttöalue sekä nostaa tarvittaessa luottorajaa. Tarkista ainakin nämä viisi asiaa, ennen kuin lähdet matkalle.
  1. Debit-kortti kelpaa maailmalla lähes yhtä usein kuin luottokortti, mutta esimerkiksi autovuokraamossa tai hotellissa tarvitset todennäköisesti luottokortin.
  2. Tarkista ennen reissua, onko luottokorttisi ajan tasalla. Voi olla fiksua rajata kortin käyttöalue normaalisti esimerkiksi Suomeen ja laajentaa sitä vain matkustaessa. Jos luottorajasi on arkikäytössä pieni, kasvata sitä loman ajaksi. Loma voi mennä pilalle, ellei luottorajasi riitä kaikkeen, mitä haluat tehdä.
  3. Ota mukaan kaksi korttia ja säilytä niitä eri paikoissa siltä varalta, että toinen varastetaan tai katoaa. Sulje kadonnut kortti heti. Ota siis matkalle mukaan myös sulkupalvelun yhteystiedot.
  4. Vaikka ajattelisit maksavasi kaiken kortilla, hanki vähän paikallista valuuttaa. Silloin et jää pulaan sellaisessakaan paikassa, jossa kortti ei kelpaa.
  5. Ota mukaan verkkopankkitunnukset tai varmista, että voit tunnistautua pankkiin puhelimellasi. Siten voit tarkistaa tiliesi saldot ja varmentaa henkilöllisyytesi pankille, jos tililläsi on tunnistamattomia ostoksia. 

S-Etukortti Visaa voit käyttää ostosten maksamiseen ja käteisen nostamiseen kaikkialla maailmassa.

Lisää aiheesta