Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanoita rakastavasta filmitähdestä tuli perheenjäsen – pariskunta käyttää Bonukset hevosensa herkkuihin

Teksti:
Kaisa Hako
Kuvat:
Marjaana Malkamäki
Julkaistu: 20.9.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Pekka Pusan ja Kaija Hyvösen perheessä S-ostoksista kertyvät Bonukset käytetään suomenhevostamma Vinha-Liinun kustannuksiin.

21-vuotias suomenhevostamma Vinha-Liinu rakastaa porkkanoita. Parinkymmenen kilon porkkanasäkistä riittää maiskuteltavaa pariksi viikoksi. On sillä toki muitakin mieliherkkuja.

”Myös omenat ja kuivat perunalimpun palat maistuvat sille – ja Supersalmiakki”, kertoo nokialainen Pekka Pusa.

Supersalmiakki maistuu Vinha-Liinulle.

Pusa hankki Vinha-Liinun yhdeksän vuotta sitten puolisonsa Kaija Hyvösen kanssa. Hevonen ei ole harrastuksista edullisimpia. Pusa ja Hyvönen päättivät joitakin vuosia sitten ryhtyä käyttämään S-tilille kertyviä Bonuksia Vinha-Liinun kustannusten kattamiseen.

”Eivät Bonukset siihen yksin riitä, sillä pelkästään tallipaikka maksaa vajaat 700 euroa kuussa”, Pusa toteaa.

”Me kumpikin laitamme lisäksi hevostilille rahaa kuukausittain.”

Innostus alkoi aikuisiällä – nyt tallilla kuluu monta tuntia kerralla

Vinha-Liinulla on täysihoitopaikka arvostetussa tallissa Kangasalla. Vähintään kolmena iltana viikossa Pusa ja Hyvönen ajavat sen luo suoraan töistä Tampereelta.

Tallilla touhutessa vierähtää kerralla helposti monta tuntia. Vinha-Liinu ei enää kilpaile, mutta liikuntaa se tarvitsee silti päivittäin. Pusa ja Hyvönen taluttavat, juoksuttavat, ratsastavat tai ajavat valjakolla.

Vaihtelu on tärkeää, sillä hevostakin kyllästyttää yksipuolisuus.

Pariskunta innostui hevosista aikuisiällä. Hyvösellä oli taustalla lapsuuden hevosharrastus, mutta Pusa ei ollut ikinä koskenutkaan hevoseen.

”Ensin kävin ratsastuskoulua. Sitten innostuin valjakkoajosta ja rupesin kisaamaan. Se oli tosi kiva harrastus”, hän kuvailee.

Täällä Pohjantähden alla -elokuvan kakkososassa Vinha-Liinu on Akselin hevonen.

Harrastuksen myötä pariskunta tutustui talleilla Vinha-Liinuun, jolla oli kisattu koulu- ja esteratsastuksessakin. Se on myös filmitähti.

”Se on esiintynyt esimerkiksi Raja 1918 -elokuvassa. Täällä Pohjantähden alla -elokuvan kakkososassa se on Akselin hevonen”, Pusa kertoo.

Kun hevonen tuli myyntiin, Pusa ja Hyvönen halusivat ostaa sen omakseen.

”Eräällä tallilla Vinha-Liinu oli saanut lempinimen Sitruuna, koska se näyttää aluksi vieraille nyrpeää naamaa. Oikeasti se on kuitenkin helppo ja kiltti. Vähitellen siitä on tullut meille kuin perheenjäsen, eikä sitä voisi pois antaa.”

Mihin sinä käytit S-ryhmän ostoksista kertyneet Bonuksesi? Lähetä tarinasi sähköpostilla osoitteeseen yhteishyva.toimitus@sok.fi.

Näin muut ovat hyödyntäneet Bonuksia

Lisää aiheesta