Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rafa ja Fede ovat Vuoden villatassut! Koko perhe koiria myöten pukeutuu samanlaisiin neuleisiin

Teksti:
Minna Perovuo
Kuvat:
Katja Selänne
Julkaistu: 1.3.2024
|
Muokattu: 1.3.2024
Yhteishyvän hyväntuuliseen koirien talvineulekisaan lähettiin lähemmäs 700 kuvaa toinen toistaan upeammista talviasusteista. Viiden finalistin joukosta Yhteishyvän lukijat äänestivät voittajaksi koirakaksikko Feden ja Rafan islantilaisneuleissaan. Soitimme koirien omistajalle Katja Selänteelle ja yllätimme hänet voittouutisella.

Hei Katja ja onnittelut voitosta. Ääniä annettiin lähes kolme tuhatta ja Vuoden Villatassuksi valittiin sinun koirakaksikkosi Fede ja Rafa.

"Kiitos, olen ihan häkeltynyt. En muistanut itse edes äänestää!"

Koirien neuleet on tehnyt äitisi Kaija Nisula. Minkälainen tarina niiden takana on?

"Äitini on taitava käsityöihminen, jolla on aina jotain tekeillä. Perinteisten neuleiden lisäksi hän on virkannut mattoja ja sängynpeitteitä. Saimme mieheni kanssa häneltä islantilaisneuleet, ja ylijääneistä langoista äiti sai idean neuloa paidat myös koirille. Ohjeen hän teki omasta päästään ja muokkasi kuvioiden silmukkamääriä koiran neuleeseen sopivaksi."

Miten talvi on sujunut, onko neuleille ollut käyttöä?

"Kovilla pakkasilla olen laittanut koirille neuleet tuulenpitävän takin alle. Fede tarvitsee lisälämpöä enemmän kuin Rafa. Pojat rakastavat lunta yli kaiken ja kulkevat metsässä mielellään umpihangessa, hännänpää vain vilkkuen. Neuleet ovat tarpeen myös autossa, kun ajamme kotoa Säynätsalosta Lappiin lomalle. Peräkontissa on vetoisaa ja neule antaa sekä lisälämpöä että matkustusmukavuutta."

Koirilla on hauskat nimet. Mistä ne juontavat juurensa?

"Pojat on nimetty maailman parhaiden tennispelaajien Roger Federerin ja Rafael Nadalin mukaan. Tennispallot ovatkin koirien suosikkileluja ja mieheni tuo niitä kotiin padel-kentältä. Pojista on erityisen hauskaa kaivaa palloja lumihangesta. Sisällä palloja voi pitää esillä vain hetkittäin, sillä pallohullut koirat villiintyvät niistä."

Poikien rotu on australian kelpie. Minkälainen rotu se on?

"Kelpie on paimenkoira, joka on luonteeltaan sosiaalinen ja ihmisrakas. Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Käymme poikien kanssa agilityssä ja olemme pian tutustumassa lampaiden paimentamiseen. 6-vuotias Fede on luonteeltaan rauhallinen, kun taas 4-vuotias Rafa on saanut lempinimet vieterijalka ja Hessu Hopo. Fede huolehtii Rafasta; nuolee sen silmät ja korvat, eikä hermostu nuoremman härväämisestä. Nämä ovat huumorimiehiä, joiden kanssa ei ole tylsiä hetkiä."

Kiitos Katja kilpailuun osallistumisesta, onnea vielä voitosta ja terveiset Fedelle ja Rafalle!

Vuoden Villatassu-voittaja palkittiin S-ryhmän 100 euron lahjakortilla. Osallistujien kesken arvottiin lisäksi 3kpl 50 euron lahjakortteja. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Neuloisitko sinäkin koirallesi talviasun?

Katso ohje koiran neuleeseen ja osta langat helposti Prisma.fi:stä.

Lue myös

Lisää aiheesta