Ravitsemussitoumus palkittiin – oletko havainnut vuonna 2017 alkaneen muutoksen S-kaupoissa? - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ravitsemussitoumus palkittiin – oletko havainnut vuonna 2017 alkaneen muutoksen S-kaupoissa?

Koululaiset ovat päässeet tutustumaan ruokaketjuun ja kauppojen toimintaan Ruokatiedon kanssa yhdessä laaditussa Retki kauppaan -opetuskokonaisuudessa.

Koululaiset ovat päässeet tutustumaan ruokaketjuun ja kauppojen toimintaan Ruokatiedon kanssa yhdessä laaditussa Retki kauppaan -opetuskokonaisuudessa.

S-ryhmässä on tehty useita tekoja terveellisemmän ravinnon puolesta.

Jaa Somessa
Teksti
Yhteishyvä
Kuvat
Sanna Liimatainen

”Kaupalla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten Suomi syö. Kun fiksut valinnat tehdään helpoiksi, niitä myös tehdään”, toteaa SOK:n suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen.

Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, joka otettiin S-ryhmässä käyttöön vuonna 2017. Sen tavoitteena on parantaa suomalaisten ruokavalion ravitsemuksellista laatua. Tällä on suuri merkitys taistelussa kansantauteja vastaan. S-ryhmä teki oman ravitsemussitoumuksensa ensimmäisenä yrityksenä Suomessa.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta palkitsi toimintamallin Ravitsemusteko 2019 -tunnuksella.

Lyytikäinen kertoo, että kauppa on tehnyt töitä mm. kasvisten käytön kasvattamiseksi. Esillepanoa on parannettu ja vinkkeihin sekä reseptiikkaan on panostettu.

”Suomalaisten kasvisostot ovat kasvaneet miljoonilla kiloilla”, hän sanoo.

S-ryhmän 2017–2020 Ravitsemussitoumuksen ohjaamia tekoja

  • Retki kauppaan: Yhdessä Ruokatiedon kanssa toteutettu opetuskokonaisuus, jossa koululaiset pääsevät opettajansa johdolla lähikauppaan oppimaan ruokaketjusta.

  • Ässäkokki-kurssit: Yhteistyössä Marttojen kanssa järjestetty ilmaisia kursseja koululaisille.

  • Suolan, sokerin ja rasvan määrän huomiointi Kotimaista-, Rainbow- ja Xtra-tuotteissa: Esimerkiksi suolan kohdalla tavoitellaan voimakassuolaisuusrajan alittamista. Suolaa on vähennetty useasta tuotteesta.

  • Terveellistä ruokaa lapsille: Lasten suosikkiruoat on nostettu näyttävästi esille myymälöissä ja valikoimiin on lisätty yli 70 terveellisempää tuotetta.

  • Satokausikasvikset: Autetaan suomalaisia syömään puoli kiloa kasviksia päivässä. Kasviksia on myynnissä kauppojen parhailla paikoilla, ABC-ravintoloissa on enemmän kasvisvaihtoehtoja, ABC:n salaattipöytä on uudistettu yhdessä Satokausikalenterin kanssa, Yhteishyvän reseptiikassa ja ruokavideoissa on panostettu satokausikasvisten hyödyntämiseen...

Lisäksi: Suomu nousuun: Kotimaista kalaa enemmän ruokapöytiin. Tarjonta kalatuotteissa on kasvanut ja kalan hintaa on laskettu.

Julkaistu: 9.10.2019
Muokattu: 10.10.2019
Jaa Somessa