Japanin Hokkaidosta lähtöisin oleva leipä on uskomattoman pehmeä – ja nimenomaan rakenne erottaa sen eurooppalaisista leivistä. Tässä leivässä ei ole kovaa rapeaa kuorta ja se on sisältä koukuttavan pehmeä ja kuohkea. Koostumus perustuu tangzhong-esitaikinaan.
Tangzhong tehdään maidosta ja jauhoista. Maito ja jauhot keitetään pienessä kattilassa tahnaksi, joka sekoitetaan jäähtyneenä taikinaan. Tahna tekee leivän koostumuksesta ilmavan ja pehmeän. Maito ja tavallista suurempi määrä sokeria taikinassa antavat leivälle sen tyypillisen makeahkon maun.
Jotta japanilaiseen maitoleipään saa oikeanlaisen rihmamaisen ja repeytyvän rakenteen, taikinaa on vaivattava huolellisesti. Helpoiten tämä onnistuu, kun käyttää yleiskonetta. Leipätaikina kohotetaan kahteen kertaan, ensin kaksinkertaiseksi ja uudestaan pieniksi sämpylöiksi muotoiltuna. Sämpylät laitetaan kohoamaan vuokaan sisarussämpylöiden tapaan.
Paistettu leipä viimeistellään herkullisen tuoksuisella valkosipuli-persiljavoilla. Parhaimmillaan leipä on jäähtyneenä, mutta kuitenkin samana päivänä nautittuna.
Nyhdä yksi sisarussämpylöistä irti, maista ja ihastu!
Jos leipää jää seuraaville päiville, leikkaa siivu ja paahda leivänpaahtimessa. Jos jätät maustevoin pois, voit tarjota leipää marmeladin tai suklaalevitteen kanssa.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.