Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

"TuuliWatin tuulimylly esimerkiksi täällä Salossa hyödyttää asiakasomistajia koko maassa", sanoo S-Voiman toimitusjohtaja Mikko Halonen.

Tuulivoima hyödyttää asiakasomistajia – vaikuttaa ruoan hintaan kaupoissa

Teksti:
Leena Raivio
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
S-Voiman toimitusjohtaja Mikko Halonen, 44, kertoo, että lähes 60 prosenttia S-ryhmän käyttämästä sähköstä tulee tuulesta.

Kun sähkön hinta 2000-luvun alussa näytti nousevan, mietimme S-Voimassa, miten saamme pidettyä kustannukset kurissa.

Perustimme energiayhtiö St1:n kanssa yhteisyritys TuuliWatin, joka on rakentanut 131 tuulivoimalaa.

Tavoitteemme oli, että vuoden 2016 loppuun mennessä puolet S-ryhmän käyttämästä sähköstä tulee omasta uusiutuvasta energiasta. Se ylitettiin: tuulivoiman osuus on nyt lähes 60 prosenttia.

Tavoitteemme oli, että vuoden 2016 loppuun mennessä puolet S-ryhmän käyttämästä sähköstä tulee omasta uusiutuvasta energiasta. Se ylitettiin: tuulivoiman osuus on nyt lähes 60 prosenttia.

Tuulivoima on paitsi ilmastoystävällinen myös yksi kustannustehokkaimmista tavoista tuottaa energiaa.

Sähköä on hankala varastoida, ja siksi sitä myös tuodaan Suomeen naapurimaista. Kun lisäämme sähkön tuotantoa kotimaassa, alennamme jokaisen sähkölaskua.

Pienempi sähkölasku on myös yksi tekijä, joka vaikuttaa edullisempiin hintoihin kaupoissa.

S-ryhmä käyttää Suomen sähköstä yli prosentin, ja sähkölasku on vuodessa sata miljoonaa euroa. Teoillamme on siis iso merkitys. Päästöjä pitää pienentää, ja tuulivoiman lisäksi on muitakin keinoja: loisteputkien tilalle on vaihdettu led-valaisimia ja kylmälaitteisiin laitettu kannet.

Olen tosi ylpeä tuulivoimaloista. Niillä tuotetaan päästötöntä sähköä. Pienempi sähkölasku on myös yksi tekijä, joka vaikuttaa edullisempiin hintoihin kaupoissa. "

S-ryhmän Paras paikka elää -ohjelma sisältää sata tekoa Suomen hyväksi.

Yksi niistä on uusiutuvan energian suosiminen. S-ryhmän tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 80 prosenttia sähköstä tuotetaan omalla uusiutuvalla energialla.

TuuliWatilla on tuulivoimaloita Salossa, Porissa, Siikaisissa, Kalajoella, Raahessa, Iissä, Simossa, Torniossa ja Tervolassa.

Lue lisää Paras paikka elää -ohjelmasta

Lisää aiheesta