Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkausi legendaarisessa Mummotunnelissa on vuoropäällikkö Wili-Veikko Nuutiselle parasta aikaa työssä. ”Vuosien jälkeenkin sitä edelleen odottaa, että kohta soi vanha discojytä ja on paljon ihmisiä”, Nuutinen sanoo.

”Mulla on aina hyvä päivä”, sanoo Mummotunnelin vuoropäällikkö Wili-Veikko – kesällä hän loikkaa baaritiskiltä festarilavalle

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
Eveliina Vuorma
Julkaistu: 26.4.2024
|
Muokattu: 26.4.2024
Suositussa bilepaikassa tunnelmaa vaaliva Wili-Veikko Nuutinen, 27, auttaa ihmisiä irti arjesta myös Thomas Will -duon muusikkona.

Huumaavin hetki Helsingin keskustassa sijaitsevassa Mummotunnelissa koittaa, kun kello lyö iltakymmenen, ihmismassa valuu sisään ja tunnelma sähköistyy.

”Se kuuluu myös meidän musiikissa”, Wili-Veikko Nuutinen, 27, sanoo.

Nuutinen on paitsi Mummotunnelin vuoropäällikkö myös muusikko, jolla on ystävänsä Tuomas Hukkasen kanssa Thomas Will -niminen duo. Se tekee kansainvälistä, englanninkielistä, melodista pop-musiikkia.

Nuoresta iästään huolimatta Nuutinen on tehnyt jo pitkän uran ravintola- ja hotellimaailmassa. S-ryhmän hotelleissa hän on pyörinyt lapsesta saakka, sillä hänen molemmat vanhempansa ovat tehneet niissä työuransa.

Ravintolatyö ja musiikki kulkevat käsi kädessä

Nuutisen ravintolaura HOK-Elannossa alkoi 18-vuotiaana, kun hän myi opiskeluidensa ohessa lippuja Hotelli Presidentin yökerhoon.

”Vaikka olin ajatellut, että minähän en ravintola-alalle lähde”, hän kertoo.

Mutta yöelämän syke, himmeät valot ja musiikki iskivät häneen voimakkaasti.

”Täysin uusi maailma avautui”, Nuutinen kuvaa.

Tie vei Vantaan Tulisuudelman ja Radisson Blu -hotellien kautta Mummotunneliin, missä hän on työskennellyt nyt neljä vuotta.

Moni asia ravintola-alalla on muuttunut vuosien aikana. Asiakkaiden alkoholin kulutus on vähentynyt, mutta heistä on tullut laatutietoisempia. Drinkit ja cocktailit kiinnostavat. Nuutisen omia bravuureita ovat Disaronno Sour ja Tequila Collins.

Senkin Nuutinen on huomannut, että legendaarinen Mummotunneli on alkanut kiinnostaa myös nuorempaa asiakaskuntaa.

Mummotunnelissa on kuusi S-ryhmän ravintolaa, joissa kaikissa Nuutinen tekee vuoroja. Hänen tehtävänään on asiakaspalvelun lisäksi vastata illan kulusta. Tavallista työpäivää ei ole.

Nuutinen näkee, että hänen vahvuuksiaan on muun muassa taito kohdata ihmisiä, niin asiakkaita kuin kollegoita.

”Minulla on aina hyvä päivä. Koenkin, että tehtäväni on antaa muille energiaa”, hän sanoo.

Nuutisen energia kumpuaa arjesta, jossa yhdistyy sopivassa suhteessa töitä ja musiikkia. Ne tukevat ja ruokkivat toisiaan.

”En pidä pahemmin lomiakaan. Minulla ei ole sellaista fiilistä, että arkea pitäisi karata johonkin. Nautin elämästäni näin”, Nuutinen kertoo.

Kesällä iso unelma toteutuu

Musiikin Nuutinen löysi jo lapsena. Äiti sai työkomennuksen Pietariin Nuutisen ollessa 14-vuotias. Nuutinen kävi suomalaista koulua ja aloitti pianonsoiton.

Piano lähti Pietarista mukaan ja on tällä hetkellä Pasilan studiossa, missä Nuutinen antaa haastattelun.

Palattuaan Suomeen Nuutinen aloitti Vaskivuoren lukiossa Vantaalla. Ensimmäisellä tunnilla hän tutustui nykyiseen bändikaveriinsa Tuomakseen.

Nyt Thomas Will on toiminut lähes seitsemän vuotta ja kerännyt parhaimmillaan yli 70 000 kuukausittaista Spotify-kuuntelijaa. Duo on juuri sopinut levytyssopimuksen kansainvälisen levy-yhtiön kanssa.

”Jos emme olisi muuttaneet äidin työn perässä Pietariin, en tiedä, olisinko nyt tässä.”

Yksi iso haave toteutuu tänä kesänä, kun Nuutinen pääsee hyppäämään baaritiskin takaa isolle festarilavalle. Duo nimittäin esiintyy Weekend Festivalilla perjantaina 2. elokuuta.

Työpaikalla on tuettu Nuutisen unelmaa ja annettu joustoa tarpeen mukaan.

”Olisiko tätä duoa ilman ravintola-alaa ja S-ryhmää? Olisinko menossa baaritiskin takaa festarilavalle”, Nuutinen pohtii.

Tavoitteena on, että Thomas Will soittaa tulevaisuudessa isoilla, ulkomaisilla lavoilla, saa paljon radiosoittoa ja vakiinnuttaa asemansa Suomessa. Silti Nuutinen ei usko hylkäävänsä ravintolatyötään.

Molemmissa ammateissa pääsee olemaan ihmisten kanssa tekemisissä, mikä on Nuutiselle tärkeää. Hän haluaa koskettaa ja ilahduttaa.

”Pääsen auttamaan ihmisiä hetkeksi irti arjesta.”

Lue lisää