Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nenän kaventaminen varjostuksella

Teksti:
Katja Kokko, artikkelia on päivitetty 10.5.2016.
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 10.9.2012
|
Muokattu: 31.8.2020
Miten nenää saa hieman kavennettua varjostamalla? Mitä tuotteita siihen kannattaa käyttää? Käykö aurinkopuuteri?

Valitse kasvojen varjostamiseen mattapintainen ruskea varjostusväri. Perinteinen aurinkopuuteri sisältää helmiäistä ja on väriltään liian pronssinen tai oranssiin vivahtava eikä siksi sovi kasvojen muotoiluun. Valitse siis tarpeeksi viileäsävyinen aurinkopuuteri, tai eriyisesti varjostuksiin tarkoitettu puuteri. Markkinoilla on paljon erilaisia varjostukseen sopivia tuotteita, joten kannattaa kääntyä myyjän puoleen sopivaa valitessa.

Nenävarjostuksia ei kannata käyttää päivämeikissä, sillä keskelle kasvoja tehty varjostus näkyy päivän valossa liian selkeästi. Iltameikissä ja vaikkapa valokuvaa varten voi käyttää hyvin nenävarjostuksia.

Suosi varjostusvärin levittämisessä aitokarvaista sivellintä. Sillä saa parhaan lopputuloksen. Nenävarjostukseen voi käyttää esimerkiksi luomivärin häivytyssivellintä. Nenän kaventamiseen varjostuksilla toimii hyvin periaate "vähemmän on enemmän".

Nenänvarren varjostaminen

  • Aloita varjostaminen ylhäältä kulmakarvan tyvestä, ja etene nenänvartta pitkin alaspäin nenän kärkeen asti. Tee varjostus hyvin kevyellä kädellä, mieluummin liian vähn kuin liikaa.
  • Puolia ei kannata yhdistää toisiinsa nenän kärjestä.
  • Häivytä varjostus häivytetään erittäin huollisesti nenän sivuille. Varo, ettei varjostuksesta tule liian leveää. Varjostus voi olla häivytyksineen noin sentin levyinen.

Nenävarjostuksia kannattaa suosia iltameikissä, sillä keskelle kasvoja tehty varjostus näkyy päivän valossa liian selkeästi.