Yksinkertaisimmillaan hyvässä lisukesalaatissa on vain muutama sesongin paras raaka-aine. Kesällä kotimaisissa tomaateissa riittää makua, ja niitä kannattaa syödä yllin kyllin.
Kun tomaatit yhdistää kevyen mozzarellan kanssa ja laittaa mausteeksi basilikaa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, klassikkosalaatti caprese eli Caprin salaatti on valmis.
Pienistä ja makeista kirsikkatomaateista tulee marinoituna erittäin herkullisia. Sopivan hapokkaat tomaatit yhdistyvät pehmeään ja suolaiseen fetajuustoon, ja helppo sekä edullinen lisukesalaatti on valmis.
Yksi tunnetuimmista salaateista ja suomalaisten suosikki on tietysti caesarsalaatti. Se on loistava valinta grilli-iltaan, sillä kun salaattipohjan tekee valmiiksi, jokainen voi lisätä joukkoon grillistä kanaa, katkarapuja tai kalaa valintansa mukaan.