Vesimeloni-mansikkasalaatti

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

20 min

Jotkut asiat ovat vastustamattomia yhdessä! Niin kuin vesimeloni, mansikat ja fetajuusto. Rucolan raikastama, hedelmäinen fetasalaatti on upea lisuke grillatulle kanalle ja muille kesäisille grilliruoille.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
900 g(1/2 kpl) vesimelonia
250 gmansikoita
1 kplpunasipuli
1 kpl(200 g) fetajuustoa
1 dlmustia kivettömiä oliiveja
50 grucolaa
3 rkloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Lohko meloni ja poista kuori ja siemenet. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Perkaa ja halkaise mansikat. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Paloittele fetajuusto.

    MääräAinesosa
    900 g(1/2 kpl) vesimelonia
    250 gmansikoita
    1 kplpunasipuli
    1 kpl(200 g) fetajuustoa
  2. 2

    Sekoita paloitellut ainekset tarjoiluastiassa. Lisää oliivit ja rucola.

    MääräAinesosa
    1 dlmustia kivettömiä oliiveja
    50 grucolaa
  3. 3

    Valuta öljy salaatille ja mausta se suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä