Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persikka-kesäsalaatti

Persikka-kesäsalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kokoa nopea ja herkullinen kesäsalaatti mehukkaista litteistä persikoista, maukkaasta mozzarellasta ja rouskuvista pistaaseista. Viimeistele salaatti mintulla ja vaalealla balsamicokastikkeella. Salaatista riittää lounaaksi neljälle ja lisukkeeksi kuudelle.

Ainekset

ainekset

500 g
(1 rs) paraguayos-persikoita
1/2 kpl
kurkkua
100 g
(1 ps) jääsalaattia
125 g
(1 ps) mozzarellaa 10 %
150 g
(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä
1/2 kpl
ruukkua minttua

vaalea balsamicokastike

1 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
hunajaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele. Huuhtele ja paloittele kurkku. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Valuta mozzarella. Revi salaatti ja juusto suupaloiksi. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi veitsellä kevyesti. Hienonna minttu.

500 g
(1 rs) paraguayos-persikoita
1/2 kpl
kurkkua
100 g
(1 ps) jääsalaattia
125 g
(1 ps) mozzarellaa 10 %
150 g
(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä
1/2 kpl
ruukkua minttua
2

Asettele salaatti, persikat, kurkut ja juusto vadille. Ripottele pähkinät ja minttu pinnalle.

3

Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua tai tarjoa erikseen salaatin kanssa.

1 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
hunajaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Korvaa paraguayosit tavanomaisilla persikoilla tai nektariineilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.6.2021
Muokattu: 20.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

407

1705

27,5 g

4,5 g

18,3 g

15,0 g

6,5 g

18,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli