Persikka-kesäsalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa nopea ja herkullinen kesäsalaatti mehukkaista litteistä persikoista, maukkaasta mozzarellasta ja rouskuvista pistaaseista. Viimeistele salaatti mintulla ja vaalealla balsamicokastikkeella. Salaatista riittää lounaaksi neljälle ja lisukkeeksi kuudelle.
| Ainekset | |
|---|---|
| 500 g | (1 rs) paraguayos-persikoita |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa 10 % |
| 150 g | (1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| Vaalea balsamicokastike | |
| 1 rkl | valkoista balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele. Huuhtele ja paloittele kurkku. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Valuta mozzarella. Revi salaatti ja juusto suupaloiksi. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi veitsellä kevyesti. Hienonna minttu.
- 2.
Asettele salaatti, persikat, kurkut ja juusto vadille. Ripottele pähkinät ja minttu pinnalle.
- 3.
Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua tai tarjoa erikseen salaatin kanssa.
Kokoa nopea ja herkullinen kesäsalaatti mehukkaista litteistä persikoista, maukkaasta mozzarellasta ja rouskuvista pistaaseista. Viimeistele salaatti mintulla ja vaalealla balsamicokastikkeella. Salaatista riittää lounaaksi neljälle ja lisukkeeksi kuudelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 500 g | (1 rs) paraguayos-persikoita |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa 10 % |
| 150 g | (1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
Vaalea balsamicokastike | |
| 1 rkl | valkoista balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele. Huuhtele ja paloittele kurkku. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Valuta mozzarella. Revi salaatti ja juusto suupaloiksi. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi veitsellä kevyesti. Hienonna minttu.
Määrä Ainesosa 500 g (1 rs) paraguayos-persikoita 1/2 kpl kurkkua 100 g (1 ps) jääsalaattia 125 g (1 ps) mozzarellaa 10 % 150 g (1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä 1/2 kpl ruukkua minttua - 2
Asettele salaatti, persikat, kurkut ja juusto vadille. Ripottele pähkinät ja minttu pinnalle.
- 3
Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua tai tarjoa erikseen salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa 2 rkl rypsiöljyä 2 tl hunajaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Korvaa paraguayosit tavallisilla persikoilla tai nektariineilla.
Ravintosisältö
407
Energiaa kcal
1705
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
407
Energiaa kcal
1705
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























