Persikka-kesäsalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kokoa nopea ja herkullinen kesäsalaatti mehukkaista litteistä persikoista, maukkaasta mozzarellasta ja rouskuvista pistaaseista. Viimeistele salaatti mintulla ja vaalealla balsamicokastikkeella. Salaatista riittää lounaaksi neljälle ja lisukkeeksi kuudelle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

500 g(1 rs) paraguayos-persikoita
1/2 kplkurkkua
100 g(1 ps) jääsalaattia
125 g(1 ps) mozzarellaa 10 %
150 g(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä
1/2 kplruukkua minttua

Vaalea balsamicokastike

1 rklvalkoista balsamiviinietikkaa
2 rklrypsiöljyä
2 tlhunajaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele. Huuhtele ja paloittele kurkku. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Valuta mozzarella. Revi salaatti ja juusto suupaloiksi. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi veitsellä kevyesti. Hienonna minttu.

    MääräAinesosa
    500 g(1 rs) paraguayos-persikoita
    1/2 kplkurkkua
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    125 g(1 ps) mozzarellaa 10 %
    150 g(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä
    1/2 kplruukkua minttua
  2. 2

    Asettele salaatti, persikat, kurkut ja juusto vadille. Ripottele pähkinät ja minttu pinnalle.

  3. 3

    Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua tai tarjoa erikseen salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rklvalkoista balsamiviinietikkaa
    2 rklrypsiöljyä
    2 tlhunajaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Vinkki: Korvaa paraguayosit tavallisilla persikoilla tai nektariineilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
20.6.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä