Vesimeloni-mansikkasalsa
20 min

Nappaa talteen!
Vesimelonista, mansikoista ja kurkusta valmistettu salsa on kesäruokien raikas kaveri. Tarjoa melonisalsa esimerkiksi grillatun kanan, kalan tai halloumin kanssa.
| 250 g | (1/2 l) mansikoita |
| 600 g | vesimelonia |
| 200 g | kurkkua |
| 2 rkl | ruohosipulia |
| 2 rkl | basilikaa |
| 1 rkl | limenmehua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa |
- 1.
Poista mansikoista kannat. Leikkaa vesimeloni kuorettomaksi. Huuhtele kurkku. Kuutioi mansikat, meloni ja kurkku. Hienonna yrtit. Laita ainekset kulhoon ja purista limenmehu päälle.
- 2.
Lisää öljy ja ripaus suolaa, sekoita. Voit antaa salsan maustua jääkaapissa tunnin verran tai tarjota heti. Tarjoa esimerkiksi grilliruokien kanssa.
Vesimeloni-mansikkasalsa
Vesimelonista, mansikoista ja kurkusta valmistettu salsa on kesäruokien raikas kaveri. Tarjoa melonisalsa esimerkiksi grillatun kanan, kalan tai halloumin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1/2 l) mansikoita |
| 600 g | vesimelonia |
| 200 g | kurkkua |
| 2 rkl | ruohosipulia |
| 2 rkl | basilikaa |
| 1 rkl | limenmehua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa |
Valmistus
- 1
Poista mansikoista kannat. Leikkaa vesimeloni kuorettomaksi. Huuhtele kurkku. Kuutioi mansikat, meloni ja kurkku. Hienonna yrtit. Laita ainekset kulhoon ja purista limenmehu päälle.
Määrä Ainesosa 250 g (1/2 l) mansikoita 600 g vesimelonia 200 g kurkkua 2 rkl ruohosipulia 2 rkl basilikaa 1 rkl limenmehua - 2
Lisää öljy ja ripaus suolaa, sekoita. Voit antaa salsan maustua jääkaapissa tunnin verran tai tarjota heti. Tarjoa esimerkiksi grilliruokien kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa
Ravintosisältö
126
Energiaa kcal
527
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
126
Energiaa kcal
527
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























