Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vesimeloni-mansikkasalsa

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vesimelonista, mansikoista ja kurkusta valmistettu salsa on kesäruokien raikas kaveri. Tarjoa melonisalsa esimerkiksi grillatun kanan tai kalan kanssa - tai lastaa burgerit ja hodarit vesimelonisalsalla. Lapsetkin rakastavat tätä mansikkasalsaa.

Ainekset

250 g
(1/2 l) mansikoita
500 g
vesimelonia (kuorittuna)
200 g
(1/2 kpl) kurkkua
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
basilikanlehtiä hienonnettuna
1 rkl
limen tai sitruunan mehua
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista mansikoista karat ja leikkaa vesimeloni kuorettomaksi. Huuhtele kurkku. Kuutioi mansikat, meloni ja kurkku. Hienonna yrtit. Laita ainekset kulhoon ja purista sitruksen mehu päälle.

250 g
(1/2 l) mansikoita
500 g
vesimelonia (kuorittuna)
200 g
(1/2 kpl) kurkkua
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
basilikanlehtiä hienonnettuna
1 rkl
limen tai sitruunan mehua
2

Lisää öljy ja pieni ripaus suolaa, sekoita ja anna salsan maustua jääkaapissa noin tunti. Tarjoa esimerkiksi grilliruokien kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.6.2012
|
Muokattu: 10.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

124

516

7,3 g

1,0 g

10,5 g

10,3 g

2,5 g

1,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli