Vesimeloni-mansikkasalsa

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Vesimelonista, mansikoista ja kurkusta valmistettu salsa on kesäruokien raikas kaveri. Tarjoa melonisalsa esimerkiksi grillatun kanan, kalan tai halloumin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1/2 l) mansikoita
600 gvesimelonia
200 gkurkkua
2 rklruohosipulia
2 rklbasilikaa
1 rkllimenmehua
2 rkloliiviöljyä
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Poista mansikoista kannat. Leikkaa vesimeloni kuorettomaksi. Huuhtele kurkku. Kuutioi mansikat, meloni ja kurkku. Hienonna yrtit. Laita ainekset kulhoon ja purista limenmehu päälle.

    MääräAinesosa
    250 g(1/2 l) mansikoita
    600 gvesimelonia
    200 gkurkkua
    2 rklruohosipulia
    2 rklbasilikaa
    1 rkllimenmehua
  2. 2

    Lisää öljy ja ripaus suolaa, sekoita. Voit antaa salsan maustua jääkaapissa tunnin verran tai tarjota heti. Tarjoa esimerkiksi grilliruokien kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    ripaus suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
23.10.2018
|
Päivitetty: 22.10.2025

Samankaltaisia reseptejä