Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsa-lohinyytit

Aika avata grillikausi! 10 ideaa kevään ensimmäisiin grillattaviin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 4.3.2020
Muokattu: 26.2.2021
Kun ilmat lämpenevät, on aika kaivaa grilli talviteloilta. Ja ai että! Kyllä grillikauden ensimmäiset ruoat maistuvat hyviltä. Ensimmäiseksi grilliin sopii sujauttaa odotettuja grilliherkkuja ja tuttuja suosikkeja sekä kauden kasviksia ja nopeasti kypsyviä ruokia.

1. Grillattu tankoparsa on kevään ykkösherkku

Keväällä vihreän parsan sesonki on parhaimmillaan, ja parsan voi valmistaa mainiosti grillissä. Homma hoituu helposti: kuori parsat, poista puumainen tyvi ja grillaa muutama minuutti. Grilliparsat toimivat loistavasti alkuruokana tai muun grilliruoan lisukkeena.

2. Makkara + halloumi – yhdistä grillisuosikit vartaisiin

Makkara on monelle se ehdoton suosikki silloin, kun grilli kuumennetaan kauden ensimmäistä kertaa. Kokeilemisen arvoinen idea on grillata makkaraa vaihteeksi vartaissa. Pujottele mukaan toista grilliherkkua, halloumijuustoa, ja anna vartaille mehevää makua basilikasta soseutetulla pestolla.

3. Kokeile uutta! Keväiset karitsavartaat kypsyvät grillissä

Pääsiäisen ajan ruokaperinteisiin kuuluva karitsa valmistuu myös grillivartaina. Leikkaa karitsanpaisti vartaisiin sopiviksi kuutioiksi ja grillaa välillä käännellen. Annostele raikkaan jogurttikastikkeen kanssa.

4. Vau, mikä herkku! Vegaaniset grillipihvit veistetään kukkakaalista

Kokonaisesta kukkakaalista valmistuu herkullinen vegegrilliateria. Leikkaa kukkakaali rennoiksi pihveiksi, mausta ja paista. Kukkakaalipihvien lisukkeeksi voi valmistaa hernesalsan, johon vielä kesän hernesatoa odotellessa voi käyttää pakasteita.

5. Nyt on oikea aika myös burgerikesän starttiin

Varmasti mieluinen grillikauden korkkaus on grillissä valmistettavat burgerit koko porukalle. Täytä herkullinen hampurilainen esimerkiksi alla olevan reseptin tapaan rapeaksi paistetulla halloumijuustolla, pikkelöidyllä punasipulilla ja mehevillä kanapihveillä.

6. Grillattu ananas toimii jälkiruokaherkkuna

Myös hedelmiä voi grillata. Anna kokonaisesta ananaksesta leikatuille viipaleille hiukan väriä grillissä ja tarjoa kinuskikastikkeen kera. Taatusti helppo ja herkullinen grillijälkiruoka!

7. Raikas appelsiini mehustaa broilerin

Appelsiini marinoi broilerivartaat keväiseen tyyliin sopivaksi. Vartaat saavat myös iloisenvärisen lisän mukaan pujoteltavista appelsiinipaloista.

8. Parsa-lohiateria kerralla samassa grillinyytissä

Tämä grillinyytti sopii oivasti kevään grillauksiin. Sen päätähtenä on perunan ja lohen lisäksi kauden parsaa ja kevätsipulin varsia. Ruoan voi esivalmistella hyvissä ajoin etukäteen.

9. Varsiparsakaali on trendikäs tulokas grilliin

Viime vuosina suosituksi noussut broccolini eli varsiparsakaali löytää myös tiensä grilliin, jossa se kysyy varsin nopeasti. Mausteinen chimichurri-kastike, fetajuustomurut ja oliivit täydentävät rapsakkaa broccoliinia

10. Grillaa kauden ensimmäiset varhaiskaalit

Kesän kynnyksellä alkaa odotettu varhaisvihannesten kausi. Esimerkiksi varhaiskaali on mainio grillattava, sillä se kypsyy nopeasti. Valele kaalilohkoja öljyllä ja hunajalla ja grillaa kevyesti.

Katso kaikki grillireseptit