Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi

Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Grillatussa salaatissa maistuvat satokauden parhaat maut! Paahdetut kasvikset jälkimarinoidaan sitruksisella yrttiöljyllä ja tarjotaan lempeän paahteisen valkosipulidipin kanssa. Grillaa salaatin kaveriksi myös leipää.

Ainekset

2 - 3 kpl
(200 g) suippopaprikaa
350 g
(½ rs) luumuja
1 kpl
kesäkurpitsa
600 g
(1 kpl) suippokaalia

sitrus-yrttimarinadi

1/2 kpl
ruukku korianteria
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
ripaus suolaa

paahdettu valkosipulidippi

50 g
(1 kokonainen kpl) valkosipulia
1/2 kpl
ruukku korianteria
1 1/2 dl
paksua vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche)
1/2 dl
vegaanista majoneesia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

lisäksi

alumiinifoliota
160 g
(1 pkt) kaurapalaa (Yosa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise valkosipuli, nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliolle ja sulje nyytiksi. Paahda grillissä 20–30 minuuttia, kunnes sisus on pehmennyt.

alumiinifoliota
50 g
(1 kokonainen kpl) valkosipulia
2

Tee sillä aikaa marinadi. Hienonna ruukku korianteria, säästä puolet dippiin. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.

ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 kpl
ruukku korianteria
3

Huuhtele paprikat, poista kanta ja siemenet, paloittele. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Lohko isot luumut tarvittaessa. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele kaali ja leikkaa 6–8 lohkoksi, jätä kantapalat paikoilleen.

600 g
(1 kpl) suippokaalia
1 kpl
kesäkurpitsa
350 g
(½ rs) luumuja
2 - 3 kpl
(200 g) suippopaprikaa
4

Purista hieman jäähtyneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon ja soseuta haarukalla. Lisää muut dipin ainekset ja sekoita.

ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1/2 dl
vegaanista majoneesia
1 1/2 dl
paksua vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche)
1/2 kpl
ruukku korianteria
5

Grillaa kasviksiin kovalla lämmöllä kaunis väri. Siirrä ne epäsuoraan lämpöön tai alenna lämpöä ja grillaa 5–10 minuuttia, jotta kasvikset hieman pehmenevät. Grillaa viipaloituun kaurapalaan kaunis väri.

160 g
(1 pkt) kaurapalaa (Yosa)
6

Asettele kasvikset vadille ja sivele marinadilla. Tarjoa dipin ja kaurapalan kanssa.

Vinkki: Sekasyöjän salaattiin sopii myös grillattu halloumijuusto.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
Muokattu: 25.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

374

1566

23,0 g

2,0 g

25,0 g

18,5 g

8,5 g

10,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria,

ripaus sokeria,

ripaus suolaa,

1,5 dl paksua vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche),

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli