Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillatussa salaatissa maistuvat satokauden parhaat maut! Paahdetut kasvikset jälkimarinoidaan sitruksisella yrttiöljyllä ja tarjotaan paahteisen valkosipulidipin kanssa.
| 200 g | suippopaprikaa |
| 350 g | luumuja |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 600 g | suippokaalia |
| Sitrus-yrttimarinadi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus mustapippuria | |
| ripaus sokeria | |
| ripaus suolaa | |
| Paahdettu valkosipulidippi | |
| 50 g | (1 kokonainen) valkosipulia |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1 1/2 dl | kaurafraichea |
| 1/2 dl | vegaanista majoneesia |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria | |
| Lisäksi | |
| alumiinifoliota | |
| 300 g | maustettua tofua |
- 1.
Halkaise valkosipuli, nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliolle ja sulje nyytiksi. Paahda grillissä 20–30 minuuttia, kunnes sisus on pehmennyt.
- 2.
Tee sillä aikaa marinadi. Hienonna ruukku korianteria, säästä puolet dippiin. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
- 3.
Huuhtele paprikat, poista kanta ja siemenet, paloittele. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Lohko isot luumut tarvittaessa. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele kaali ja leikkaa 6–8 lohkoksi, jätä kantapalat paikoilleen.
- 4.
Purista hieman jäähtyneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon ja soseuta haarukalla. Lisää muut dipin ainekset ja sekoita.
- 5.
Grillaa kasviksiin kovalla lämmöllä kaunis väri. Siirrä ne epäsuoraan lämpöön tai alenna lämpöä ja grillaa 5–10 minuuttia, jotta kasvikset hieman pehmenevät.
- 6.
Viipaloi tofu ja grillaa viipaleisiin kaunis pinta.
- 7.
Asettele kasvikset vadille ja sivele marinadilla. Tarjoa dipin ja tofun kanssa.
Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi
arvosana5/5
45 min (josta 45 min aktiivista)
Grillatussa salaatissa maistuvat satokauden parhaat maut! Paahdetut kasvikset jälkimarinoidaan sitruksisella yrttiöljyllä ja tarjotaan paahteisen valkosipulidipin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | suippopaprikaa |
| 350 g | luumuja |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 600 g | suippokaalia |
Sitrus-yrttimarinadi | |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus mustapippuria | |
| ripaus sokeria | |
| ripaus suolaa | |
Paahdettu valkosipulidippi | |
| 50 g | (1 kokonainen) valkosipulia |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1 1/2 dl | kaurafraichea |
| 1/2 dl | vegaanista majoneesia |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria | |
Lisäksi | |
| alumiinifoliota | |
| 300 g | maustettua tofua |
Valmistus
- 1
Halkaise valkosipuli, nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliolle ja sulje nyytiksi. Paahda grillissä 20–30 minuuttia, kunnes sisus on pehmennyt.
Määrä Ainesosa alumiinifoliota 50 g (1 kokonainen) valkosipulia - 2
Tee sillä aikaa marinadi. Hienonna ruukku korianteria, säästä puolet dippiin. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku korianteria 1/2 dl rypsiöljyä 1 rkl sitruunanmehua ripaus mustapippuria ripaus sokeria ripaus suolaa - 3
Huuhtele paprikat, poista kanta ja siemenet, paloittele. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Lohko isot luumut tarvittaessa. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele kaali ja leikkaa 6–8 lohkoksi, jätä kantapalat paikoilleen.
Määrä Ainesosa 200 g suippopaprikaa 350 g luumuja 1 kpl kesäkurpitsa 600 g suippokaalia - 4
Purista hieman jäähtyneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon ja soseuta haarukalla. Lisää muut dipin ainekset ja sekoita.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku korianteria 1 1/2 dl kaurafraichea 1/2 dl vegaanista majoneesia ripaus suolaa ripaus mustapippuria - 5
Grillaa kasviksiin kovalla lämmöllä kaunis väri. Siirrä ne epäsuoraan lämpöön tai alenna lämpöä ja grillaa 5–10 minuuttia, jotta kasvikset hieman pehmenevät.
- 6
Viipaloi tofu ja grillaa viipaleisiin kaunis pinta.
Määrä Ainesosa 300 g maustettua tofua - 7
Asettele kasvikset vadille ja sivele marinadilla. Tarjoa dipin ja tofun kanssa.
Sekasyöjän salaattiin sopii myös grillattu halloumijuusto.
Ravintosisältö
442
Energiaa kcal
1848
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,8 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
442
Energiaa kcal
1848
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,8 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria, ripaus sokeria, ripaus suolaa, ripaus suolaa, ripaus mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























