Halkaise valkosipuli, nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliolle ja sulje nyytiksi. Paahda grillissä 20–30 minuuttia, kunnes sisus on pehmennyt.
Tee sillä aikaa marinadi. Hienonna ruukku korianteria, säästä puolet dippiin. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
Huuhtele paprikat, poista kanta ja siemenet, paloittele. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Lohko isot luumut tarvittaessa. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele kaali ja leikkaa 6–8 lohkoksi, jätä kantapalat paikoilleen.
Purista hieman jäähtyneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon ja soseuta haarukalla. Lisää muut dipin ainekset ja sekoita.
Grillaa kasviksiin kovalla lämmöllä kaunis väri. Siirrä ne epäsuoraan lämpöön tai alenna lämpöä ja grillaa 5–10 minuuttia, jotta kasvikset hieman pehmenevät. Grillaa viipaloituun kaurapalaan kaunis väri.
Asettele kasvikset vadille ja sivele marinadilla. Tarjoa dipin ja kaurapalan kanssa.
Vinkki: Sekasyöjän salaattiin sopii myös grillattu halloumijuusto.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
374
1566
23,0 g
2,0 g
25,0 g
18,5 g
8,5 g
10,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria,
ripaus sokeria,
ripaus suolaa,
1,5 dl paksua vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche),
ripaus suolaa,
ripaus mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli