Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi

Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Grillatussa salaatissa maistuvat satokauden parhaat maut! Paahdetut kasvikset jälkimarinoidaan sitruksisella yrttiöljyllä ja tarjotaan lempeän paahteisen valkosipulidipin kanssa. Grillaa salaatin kaveriksi myös leipää.

Ainekset

2 - 3 kpl
(200 g) suippopaprikaa
350 g
(½ rs) luumuja
1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
(n. 600 g) suippokaali

sitrus-yrttimarinadi

1/2
ruukkua korianteria
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
ripaus suolaa

paahdettu valkosipulidippi

1 kpl
(50 g) kokonainen valkosipuli
1/2
ruukkua korianteria
1 1/2 dl
paksua vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche)
1/2 dl
vegaanista majoneesia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

lisäksi

alumiinifoliota
160 g
(1 pkt) kaurapalaa (Yosa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise valkosipuli, nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliolle ja sulje nyytiksi. Paahda grillissä 20–30 minuuttia, kunnes sisus on pehmennyt.

alumiinifoliota
1 kpl
(50 g) kokonainen valkosipuli
2

Tee sillä aikaa marinadi. Hienonna ruukku korianteria, säästä puolet dippiin. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.

ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2
ruukkua korianteria
3

Huuhtele paprikat, poista kanta ja siemenet, paloittele. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Lohko isot luumut tarvittaessa. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele kaali ja leikkaa 6–8 lohkoksi, jätä kantapalat paikoilleen.

1 kpl
(n. 600 g) suippokaali
1 kpl
kesäkurpitsa
350 g
(½ rs) luumuja
2 - 3 kpl
(200 g) suippopaprikaa
4

Purista hieman jäähtyneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon ja soseuta haarukalla. Lisää muut dipin ainekset ja sekoita.

ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1/2 dl
vegaanista majoneesia
1 1/2 dl
paksua vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche)
1/2
ruukkua korianteria
5

Grillaa kasviksiin kovalla lämmöllä kaunis väri. Siirrä ne epäsuoraan lämpöön tai alenna lämpöä ja grillaa 5–10 minuuttia, jotta kasvikset hieman pehmenevät. Grillaa viipaloituun kaurapalaan kaunis väri.

160 g
(1 pkt) kaurapalaa (Yosa)
6

Asettele kasvikset vadille ja sivele marinadilla. Tarjoa dipin ja kaurapalan kanssa.

Vinkki: Sekasyöjän salaattiin sopii myös grillattu halloumijuusto.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1089

260

16,0 g

1,0 g

20,5 g

20,0 g

7,3 g

3,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua korianteria,

ripaus mustapippuria,

ripaus sokeria,

ripaus suolaa,

ruukkua korianteria,

1,5 dl paksua vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche),

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria,

alumiinifoliota,

160 g (1 pkt) kaurapalaa (Yosa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli