Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Grillatussa salaatissa maistuvat satokauden parhaat maut! Paahdetut kasvikset jälkimarinoidaan sitruksisella yrttiöljyllä ja tarjotaan paahteisen valkosipulidipin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gsuippopaprikaa
350 gluumuja
1 kplkesäkurpitsa
600 gsuippokaalia

Sitrus-yrttimarinadi

1/2 kplruukku korianteria
1/2 dlrypsiöljyä
1 rklsitruunanmehua
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
ripaus suolaa

Paahdettu valkosipulidippi

50 g(1 kokonainen) valkosipulia
1/2 kplruukku korianteria
1 1/2 dlkaurafraichea
1/2 dlvegaanista majoneesia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi

alumiinifoliota
300 gmaustettua tofua

Valmistus

  1. 1

    Halkaise valkosipuli, nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliolle ja sulje nyytiksi. Paahda grillissä 20–30 minuuttia, kunnes sisus on pehmennyt.

    MääräAinesosa
    alumiinifoliota
    50 g(1 kokonainen) valkosipulia
  2. 2

    Tee sillä aikaa marinadi. Hienonna ruukku korianteria, säästä puolet dippiin. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku korianteria
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 rklsitruunanmehua
    ripaus mustapippuria
    ripaus sokeria
    ripaus suolaa
  3. 3

    Huuhtele paprikat, poista kanta ja siemenet, paloittele. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Lohko isot luumut tarvittaessa. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele kaali ja leikkaa 6–8 lohkoksi, jätä kantapalat paikoilleen.

    MääräAinesosa
    200 gsuippopaprikaa
    350 gluumuja
    1 kplkesäkurpitsa
    600 gsuippokaalia
  4. 4

    Purista hieman jäähtyneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon ja soseuta haarukalla. Lisää muut dipin ainekset ja sekoita.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku korianteria
    1 1/2 dlkaurafraichea
    1/2 dlvegaanista majoneesia
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria
  5. 5

    Grillaa kasviksiin kovalla lämmöllä kaunis väri. Siirrä ne epäsuoraan lämpöön tai alenna lämpöä ja grillaa 5–10 minuuttia, jotta kasvikset hieman pehmenevät.

  6. 6

    Viipaloi tofu ja grillaa viipaleisiin kaunis pinta.

    MääräAinesosa
    300 gmaustettua tofua
  7. 7

    Asettele kasvikset vadille ja sivele marinadilla. Tarjoa dipin ja tofun kanssa.

Sekasyöjän salaattiin sopii myös grillattu halloumijuusto.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria, ripaus sokeria, ripaus suolaa, ripaus suolaa, ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä