Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut lohikyljykset ja sitruunamelissa-jogurttikastike

Grillatut lohikyljykset ja sitruunamelissa-jogurttikastike

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Grillatut lohikyljykset ovat helppoa kesäruokaa parhaimmillaan. Nauti sitruunaiset lohikyljykset raikkaan sitruunamelissa-jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset

1 kpl
(1–1,5 kg) kokonainen kirjolohi

marinadi

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua sitruunamelissaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
sitruunanmehua
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa

sitruunamelissa-jogurttikastike

1/2
ruukkua sitruunamelissaa
2 dl
(1 prk) paksua jogurttia 10 %
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä. Leikkaa kala 8 viipaleeksi ja laita ne laakeaan astiaan.

1 kpl
(1–1,5 kg) kokonainen kirjolohi
2

Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sitruunamelissa ja säästä puolet jogurttikastikkeeseen. Sekoita marinadin ainekset. Ota 2 rkl marinadia eri astiaan. Kaada loppu marinadi kalalle ja kääntele paloja marinadissa. Laita astia jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua sitruunamelissaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
sitruunanmehua
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
3

Yhdistä jogurttikastikkeen ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.

1/2
ruukkua sitruunamelissaa
2 dl
(1 prk) paksua jogurttia 10 %
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
4

Grillaa lohikyljyksiä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Sivele erikseen otettu marinadi valmiiden kyljysten pintaan. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa lohikyljykset myös uunissa kypsentämällä 175 asteessa 12–15 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.4.2021
Muokattu: 20.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

211

882

15,9 g

3,6 g

2,1 g

1,9 g

0,1 g

14,6 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua sitruunamelissaa,

ruukkua sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli