Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yakitori-vartaat grillissä

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Yakitori-vartaat ovat japanilainen katuruokaklassikko. Kanavartaat sivellään makean suolaisella tarekastikkeella, joka valmistuu vain muutamasta aineksesta. Aasialaisiin vartaisiin pujotellut broileripalat kypsyvät grillissä suussa sulavan meheviksi.

Ainekset

600 g
(1 pkt) broilerin paistileikkeitä
1 kpl
nippu kevätsipulia

TAREKASTIKE

3/4 dl
soijakastiketta
3/4 dl
riisiviinietikkaa
3/4 dl
ruokokidesokeria
1/2 dl
vettä

LISÄKSI

8 kpl
puista varrastikkua
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane varrastikut veteen likoamaan.

8 kpl
puista varrastikkua
2

Mittaa tarekastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Ota erilliseen kulhoon ½ desilitraa kastiketta tarjoilua varten.

1/2 dl
vettä
3/4 dl
ruokokidesokeria
3/4 dl
riisiviinietikkaa
3/4 dl
soijakastiketta
3

Leikkaa broilerin paistileikkeet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa kevätsipulinvarret noin 4 cm:n pituisiksi paloiksi. Hienonna varsien vihreimmät päät ohuiksi renkaiksi tarjoilua varten.

600 g
(1 pkt) broilerin paistileikkeitä
1 kpl
nippu kevätsipulia
4

Pujota varrastikkuihin vuorotellen broileria ja kevätsipulia. Siirrä vartaat pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan. Sivele vartaat tarekastikkeella.

5

Paista vartaat kypsiksi grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paiston aikana sivele vartaita pari kertaa kastikkeella. Viimeistele vartaat mustapippurilla ja kevätsipulilla. Tarjoa tarekastikkeen kanssa.

ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Voit paistaa vartaat uunin yläosassa 225 asteessa 15–20 minuuttia. Käännä vartaat paiston puolivälissä ja sivele tarekastikkeella.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.4.2020
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

248

1037

3,0 g

1,0 g

18,5 g

17,0 g

0,3 g

35,0 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli