Yakitori-vartaat grillissä | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yakitori-vartaat grillissä

Yakitori-vartaat grillissä

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yakitori-vartaat ovat japanilainen katuruokaklassikko. Kanavartaat sivellään makean suolaisella tarekastikkeella, joka valmistuu vain muutamasta aineksesta. Aasialaisiin vartaisiin pujotellut broileripalat kypsyvät grillissä suussa sulavan meheviksi.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
(1 pkt) broilerin paistileikkeitä
1 kpl
nippu kevätsipulia

tarekastike

3/4 dl
soijakastiketta
3/4 dl
riisiviinietikkaa
3/4 dl
ruokokidesokeria
1/2 dl
vettä

lisäksi

8 kpl
puista varrastikkua
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane varrastikut veteen likoamaan.

8 kpl
puista varrastikkua
2

Mittaa tarekastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Ota erilliseen kulhoon ½ desilitraa kastiketta tarjoilua varten.

1/2 dl
vettä
3/4 dl
ruokokidesokeria
3/4 dl
riisiviinietikkaa
3/4 dl
soijakastiketta
3

Leikkaa broilerin paistileikkeet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa kevätsipulinvarret noin 4 cm:n pituisiksi paloiksi. Hienonna varsien vihreimmät päät ohuiksi renkaiksi tarjoilua varten.

600 g
(1 pkt) broilerin paistileikkeitä
1 kpl
nippu kevätsipulia
4

Pujota varrastikkuihin vuorotellen broileria ja kevätsipulia. Siirrä vartaat pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan. Sivele vartaat tarekastikkeella.

5

Paista vartaat kypsiksi grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paiston aikana sivele vartaita pari kertaa kastikkeella. Viimeistele vartaat mustapippurilla ja kevätsipulilla. Tarjoa tarekastikkeen kanssa.

ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Voit paistaa vartaat uunin yläosassa 225 asteessa 15–20 minuuttia. Käännä vartaat paiston puolivälissä ja sivele tarekastikkeella.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.4.2020
Muokattu: 17.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1054

252

5,3 g

1,5 g

18,5 g

17,0 g

0,3 g

30,8 g

3,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 kpl puista varrastikkua,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli