Yakitori-vartaat grillissä
Ainekset
Valmistus
Pane varrastikut veteen likoamaan.
Mittaa tarekastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Ota erilliseen kulhoon ½ desilitraa kastiketta tarjoilua varten.
Leikkaa broilerin paistileikkeet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa kevätsipulinvarret noin 4 cm:n pituisiksi paloiksi. Hienonna varsien vihreimmät päät ohuiksi renkaiksi tarjoilua varten.
Pujota varrastikkuihin vuorotellen broileria ja kevätsipulia. Siirrä vartaat pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan. Sivele vartaat tarekastikkeella.
Paista vartaat kypsiksi grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paiston aikana sivele vartaita pari kertaa kastikkeella. Viimeistele vartaat mustapippurilla ja kevätsipulilla. Tarjoa tarekastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit paistaa vartaat uunin yläosassa 225 asteessa 15–20 minuuttia. Käännä vartaat paiston puolivälissä ja sivele tarekastikkeella.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
248
1037
3,0 g
1,0 g
18,5 g
17,0 g
0,3 g
35,0 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli