Yakitori-vartaat grillissä
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yakitori-vartaat ovat japanilainen katuruokaklassikko. Kanavartaat sivellään makean suolaisella tarekastikkeella, joka valmistuu vain muutamasta aineksesta. Aasialaisiin vartaisiin pujotellut broileripalat kypsyvät grillissä suussa sulavan meheviksi.
| 600 g | (1 pkt) broilerin paistileikkeitä |
| 1 kpl | nippu kevätsipulia |
| TAREKASTIKE | |
|---|---|
| 3/4 dl | soijakastiketta |
| 3/4 dl | riisiviinietikkaa |
| 3/4 dl | ruokokidesokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| LISÄKSI | |
| 8 kpl | puista varrastikkua |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Pane varrastikut veteen likoamaan.
- 2.
Mittaa tarekastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Ota erilliseen kulhoon ½ desilitraa kastiketta tarjoilua varten.
- 3.
Leikkaa broilerin paistileikkeet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa kevätsipulinvarret noin 4 cm:n pituisiksi paloiksi. Hienonna varsien vihreimmät päät ohuiksi renkaiksi tarjoilua varten.
- 4.
Pujota varrastikkuihin vuorotellen broileria ja kevätsipulia. Siirrä vartaat pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan. Sivele vartaat tarekastikkeella.
- 5.
Paista vartaat kypsiksi grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paiston aikana sivele vartaita pari kertaa kastikkeella. Viimeistele vartaat mustapippurilla ja kevätsipulilla. Tarjoa tarekastikkeen kanssa.
Yakitori-vartaat ovat japanilainen katuruokaklassikko. Kanavartaat sivellään makean suolaisella tarekastikkeella, joka valmistuu vain muutamasta aineksesta. Aasialaisiin vartaisiin pujotellut broileripalat kypsyvät grillissä suussa sulavan meheviksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) broilerin paistileikkeitä |
| 1 kpl | nippu kevätsipulia |
TAREKASTIKE | |
| 3/4 dl | soijakastiketta |
| 3/4 dl | riisiviinietikkaa |
| 3/4 dl | ruokokidesokeria |
| 1/2 dl | vettä |
LISÄKSI | |
| 8 kpl | puista varrastikkua |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Pane varrastikut veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 8 kpl puista varrastikkua - 2
Mittaa tarekastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Ota erilliseen kulhoon ½ desilitraa kastiketta tarjoilua varten.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vettä 3/4 dl ruokokidesokeria 3/4 dl riisiviinietikkaa 3/4 dl soijakastiketta - 3
Leikkaa broilerin paistileikkeet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa kevätsipulinvarret noin 4 cm:n pituisiksi paloiksi. Hienonna varsien vihreimmät päät ohuiksi renkaiksi tarjoilua varten.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) broilerin paistileikkeitä 1 kpl nippu kevätsipulia - 4
Pujota varrastikkuihin vuorotellen broileria ja kevätsipulia. Siirrä vartaat pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan. Sivele vartaat tarekastikkeella.
- 5
Paista vartaat kypsiksi grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paiston aikana sivele vartaita pari kertaa kastikkeella. Viimeistele vartaat mustapippurilla ja kevätsipulilla. Tarjoa tarekastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Voit paistaa vartaat uunin yläosassa 225 asteessa 15–20 minuuttia. Käännä vartaat paiston puolivälissä ja sivele tarekastikkeella.
Ravintosisältö
250
Energiaa kcal
1049
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
250
Energiaa kcal
1049
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























