Grillattu varhaiskaali

arvosana4/5

(10)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Grillattu varhaiskaali yllättää herkullisuudellaan! Viimeistele pinnalta paahtuneet varhaiskaalikiekot sitruunaisella kastikkeella ja suolapähkinöillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplvarhaiskaali
2 rklrypsiöljyä

Chili­-sitruunakastike

1 kplsitruuna
1/2 kplruukkua korianteria
3 rklrypsiöljyä
2 rkljuoksevaa hunajaa
2 tlsoijakastiketta (gluteenitonta)
1 tlchilihiutaleita
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 dlsuolapähkinöitä
(fetajuustoa)

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali. Aseta kaalin kanta leikkuulauttaa vasten ja leikkaa kaali 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Työnnä kiekkoihin pari vedessä liotettua grillitikkua, niin ne pysyvät paremmin koossa. Sivele kiekot öljyllä.

    MääräAinesosa
    1 kplvarhaiskaali
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Purista sitruunan mehu (½ dl) pieneen kulhoon. Hienonna korianteri. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1/2 kplruukkua korianteria
    3 rklrypsiöljyä
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    2 tlsoijakastiketta (gluteenitonta)
    1 tlchilihiutaleita
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Grillaa kiekkoja parilalevyllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes pinta on paahteinen ja sisus hieman pehmentynyt.

  4. 4

    Rouhi pähkinät. Valuta kastike kiekoille. Viimeistele kiekot pähkinöillä ja ripottele pinnalle halutessasi murusteltua fetajuustoa.

    MääräAinesosa
    1 dlsuolapähkinöitä
    (fetajuustoa)

Vinkki: Valmista resepti vegaanisena korvaamalla hunaja vaahterasiirapilla ja fetajuusto vegaanisilla salaattikuutioilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl chilihiutaleita, (fetajuustoa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.5.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä