Grillattu varhaiskaali
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillattu varhaiskaali yllättää herkullisuudellaan! Viimeistele pinnalta paahtuneet varhaiskaalikiekot sitruunaisella kastikkeella ja suolapähkinöillä.
| 1 kpl | varhaiskaali |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Chili-sitruunakastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 tl | chilihiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
| (fetajuustoa) | |
- 1.
Huuhtele kaali. Aseta kaalin kanta leikkuulauttaa vasten ja leikkaa kaali 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Työnnä kiekkoihin pari vedessä liotettua grillitikkua, niin ne pysyvät paremmin koossa. Sivele kiekot öljyllä.
- 2.
Purista sitruunan mehu (½ dl) pieneen kulhoon. Hienonna korianteri. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään
- 3.
Grillaa kiekkoja parilalevyllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes pinta on paahteinen ja sisus hieman pehmentynyt.
- 4.
Rouhi pähkinät. Valuta kastike kiekoille. Viimeistele kiekot pähkinöillä ja ripottele pinnalle halutessasi murusteltua fetajuustoa.
Grillattu varhaiskaali
arvosana4/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Grillattu varhaiskaali yllättää herkullisuudellaan! Viimeistele pinnalta paahtuneet varhaiskaalikiekot sitruunaisella kastikkeella ja suolapähkinöillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | varhaiskaali |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Chili-sitruunakastike | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 tl | chilihiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
| (fetajuustoa) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kaali. Aseta kaalin kanta leikkuulauttaa vasten ja leikkaa kaali 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Työnnä kiekkoihin pari vedessä liotettua grillitikkua, niin ne pysyvät paremmin koossa. Sivele kiekot öljyllä.
Määrä Ainesosa 1 kpl varhaiskaali 2 rkl rypsiöljyä - 2
Purista sitruunan mehu (½ dl) pieneen kulhoon. Hienonna korianteri. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 1/2 kpl ruukkua korianteria 3 rkl rypsiöljyä 2 rkl juoksevaa hunajaa 2 tl soijakastiketta (gluteenitonta) 1 tl chilihiutaleita 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Grillaa kiekkoja parilalevyllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes pinta on paahteinen ja sisus hieman pehmentynyt.
- 4
Rouhi pähkinät. Valuta kastike kiekoille. Viimeistele kiekot pähkinöillä ja ripottele pinnalle halutessasi murusteltua fetajuustoa.
Määrä Ainesosa 1 dl suolapähkinöitä (fetajuustoa)
Vinkki: Valmista resepti vegaanisena korvaamalla hunaja vaahterasiirapilla ja fetajuusto vegaanisilla salaattikuutioilla.
Ravintosisältö
277
Energiaa kcal
1161
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
277
Energiaa kcal
1161
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl chilihiutaleita, (fetajuustoa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























