Valmista hernesalsa. Sulata herneet. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.
Yhdistä kulhossa herneet, sipulit ja chili. Purista joukkoon limen mehu. Hienonna korianteri ja lisää se, öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 1 tunti.
Valmista maustekastike. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita.
Leikkaa kukkakaalin keskiosasta neljä noin 2:cm paksuista viipaletta niin, että kantaosa pitää viipaleet koossa. Käytä ylijääneet reunapalat esimerkiksi kukkakaali-vesimelonisalaattiin tai paahda ne naposteltavaksi grillissä.
Sivele ohut kerros maustekastiketta kukkakaalisiivuille. Laita siivut ritilälle kuumaan grilliin. Paista 5–10 minuuttia molemmin puolin. Sivele kastiketta siivuille muutaman kerran grillauksen aikana. Tarjoa kukkakaalipihvit hernesalsan kera.
Vinkki: Voit valmistaa hernesalsan myös tuoreista herneistä. Kiehauta tällöin herneitä 5 minuuttia, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä ennen salsan valmistusta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1010
241
15,3 g
1,0 g
13,3 g
10,0 g
8,0 g
7,5 g
1,0 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli