Kukkakaalipihvit ja hernesalsa
60 min

Nappaa talteen!
Leikkaa vegaaniset kasvispihvit kokonaisesta kukkakaalista. Sivele pintaan maustekastiketta, paahda grillissä ja tarjoile kesäisen hernesalsan kanssa.
| 800 g | (1 kpl) kukkakaali |
| Maustekastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | bbq-kastiketta |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| Hernesalsa | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Valmista hernesalsa. Sulata herneet. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.
- 2.
Yhdistä kulhossa herneet, sipulit ja chili. Purista joukkoon limen mehu. Hienonna korianteri ja lisää se, öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 1 tunti.
- 3.
Valmista maustekastike. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita.
- 4.
Leikkaa kukkakaalin keskiosasta neljä noin 2:cm paksuista viipaletta niin, että kantaosa pitää viipaleet koossa. Paahda myös ylijääneet pienemmät reunapalat naposteltavaksi grillissä.
- 5.
Sivele ohut kerros maustekastiketta kukkakaalisiivuille. Laita siivut ritilälle kuumaan grilliin. Paista 5–10 minuuttia molemmin puolin. Sivele kastiketta siivuille muutaman kerran grillauksen aikana. Tarjoa kukkakaalipihvit hernesalsan kera.
Leikkaa vegaaniset kasvispihvit kokonaisesta kukkakaalista. Sivele pintaan maustekastiketta, paahda grillissä ja tarjoile kesäisen hernesalsan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1 kpl) kukkakaali |
Maustekastike | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | bbq-kastiketta |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
Hernesalsa | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Valmista hernesalsa. Sulata herneet. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakasteherneitä 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl punainen chili 1 kpl punasipuli - 2
Yhdistä kulhossa herneet, sipulit ja chili. Purista joukkoon limen mehu. Hienonna korianteri ja lisää se, öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 1 tunti.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 2 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/2 tl oreganoa 1 kpl ruukku korianteria 1/2 tl juustokuminaa - 3
Valmista maustekastike. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl bbq-kastiketta 1 kpl sitruuna 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) - 4
Leikkaa kukkakaalin keskiosasta neljä noin 2:cm paksuista viipaletta niin, että kantaosa pitää viipaleet koossa. Paahda myös ylijääneet pienemmät reunapalat naposteltavaksi grillissä.
Määrä Ainesosa 800 g (1 kpl) kukkakaali - 5
Sivele ohut kerros maustekastiketta kukkakaalisiivuille. Laita siivut ritilälle kuumaan grilliin. Paista 5–10 minuuttia molemmin puolin. Sivele kastiketta siivuille muutaman kerran grillauksen aikana. Tarjoa kukkakaalipihvit hernesalsan kera.
Vinkki: Voit valmistaa hernesalsan myös tuoreista herneistä. Kiehauta tällöin herneitä 5 minuuttia, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä ennen salsan valmistusta.
Ravintosisältö
231
Energiaa kcal
968
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
231
Energiaa kcal
968
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























