Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaalipihvit ja hernesalsa

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Leikkaa vegaaniset kasvispihvit kokonaisesta kukkakaalista. Sivele pintaan maustekastiketta, paahda grillissä ja tarjoile kesäisen hernesalsan kanssa.

Ainekset

800 - 1000 g
(1 kpl) kukkakaali

Maustekastike

1 kpl
sitruuna
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
bbq-kastiketta
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)

Hernesalsa

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 kpl
punasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
punainen chili
1 kpl
lime
1
ruukku korianteria
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
juustokuminaa
1/2 tl
oreganoa
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista hernesalsa. Sulata herneet. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
punainen chili
1 kpl
punasipuli
2

Yhdistä kulhossa herneet, sipulit ja chili. Purista joukkoon limen mehu. Hienonna korianteri ja lisää se, öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 1 tunti.

1 kpl
lime
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
oreganoa
1
ruukku korianteria
1/2 tl
juustokuminaa
3

Valmista maustekastike. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita.

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
bbq-kastiketta
1 kpl
sitruuna
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
4

Leikkaa kukkakaalin keskiosasta neljä noin 2:cm paksuista viipaletta niin, että kantaosa pitää viipaleet koossa. Käytä ylijääneet reunapalat esimerkiksi kukkakaali-vesimelonisalaattiin tai paahda ne naposteltavaksi grillissä.

800 - 1000 g
(1 kpl) kukkakaali
5

Sivele ohut kerros maustekastiketta kukkakaalisiivuille. Laita siivut ritilälle kuumaan grilliin. Paista 5–10 minuuttia molemmin puolin. Sivele kastiketta siivuille muutaman kerran grillauksen aikana. Tarjoa kukkakaalipihvit hernesalsan kera.

Vinkki: Voit valmistaa hernesalsan myös tuoreista herneistä. Kiehauta tällöin herneitä 5 minuuttia, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä ennen salsan valmistusta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.6.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

241

1010

15,3 g

1,0 g

13,3 g

10,0 g

8,0 g

7,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli