Valmista hernesalsa. Sulata herneet. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.
Yhdistä kulhossa herneet, sipulit ja chili. Purista joukkoon limen mehu. Hienonna korianteri ja lisää se, öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 1 tunti.
Valmista maustekastike. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita.
Leikkaa kukkakaalin keskiosasta neljä noin 2:cm paksuista viipaletta niin, että kantaosa pitää viipaleet koossa. Käytä ylijääneet reunapalat esimerkiksi kukkakaali-vesimelonisalaattiin tai paahda ne naposteltavaksi grillissä.
Sivele ohut kerros maustekastiketta kukkakaalisiivuille. Laita siivut ritilälle kuumaan grilliin. Paista 5–10 minuuttia molemmin puolin. Sivele kastiketta siivuille muutaman kerran grillauksen aikana. Tarjoa kukkakaalipihvit hernesalsan kera.
Vinkki: Voit valmistaa hernesalsan myös tuoreista herneistä. Kiehauta tällöin herneitä 5 minuuttia, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä ennen salsan valmistusta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
241
1010
15,3 g
1,0 g
13,3 g
10,0 g
8,0 g
7,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli