Halloumi-kesäkurpitsakääröt
30 min

Nappaa talteen!
Halloumi-kesäkurpitsakääröt valmistuvat näppärästi grillissä. Valitse kääröjä varten napakka kesäkurpitsa. Tarjoa grillatut paketit kuumina, kun halloumijuusto on vielä pehmeää.
| 300 g | kesäkurpitsa |
| 200 g | halloumijuustoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| coctailtikkuja | |
| Maustetahna | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Notkista viipaleet ripottelemalla niille suolaa ja anna itkettyä 15 minuuttia. Leikkaa ylijäävästä kurpitsasta kapeita nauhoja.
- 2.
Tee maustetahna. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään.
- 3.
Leikkaa halloumi 8 palaksi. Taputtele kesäkurpitsaviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Kiedo viipaleet halloumipalojen ympärille. Kiinnitä cocktailtikuilla.
- 4.
Kuumenna grilli. Pane kääröt ja kesäkurpitsanauhat grillin parilaosalle. Sivele ne maustetahnalla. Käännä noin 3 minuutin kuluttua, sivele toinen puoli tahnalla. Grillaa, kunnes juusto on pehmeää. Tarjoa heti.
- 5.
Vinkki: Grillaa kääröjen seuraksi pieniä halkaistuja sipuleita.
Halloumi-kesäkurpitsakääröt valmistuvat näppärästi grillissä. Valitse kääröjä varten napakka kesäkurpitsa. Tarjoa grillatut paketit kuumina, kun halloumijuusto on vielä pehmeää.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kesäkurpitsa |
| 200 g | halloumijuustoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| coctailtikkuja | |
Maustetahna | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Notkista viipaleet ripottelemalla niille suolaa ja anna itkettyä 15 minuuttia. Leikkaa ylijäävästä kurpitsasta kapeita nauhoja.
Määrä Ainesosa 300 g kesäkurpitsa 1/2 tl suolaa - 2
Tee maustetahna. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl sitruunamehua 1 tl oreganoa 1 tl paprikajauhetta 1 tl kuivattua timjamia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Leikkaa halloumi 8 palaksi. Taputtele kesäkurpitsaviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Kiedo viipaleet halloumipalojen ympärille. Kiinnitä cocktailtikuilla.
Määrä Ainesosa 200 g halloumijuustoa 300 g kesäkurpitsa coctailtikkuja - 4
Kuumenna grilli. Pane kääröt ja kesäkurpitsanauhat grillin parilaosalle. Sivele ne maustetahnalla. Käännä noin 3 minuutin kuluttua, sivele toinen puoli tahnalla. Grillaa, kunnes juusto on pehmeää. Tarjoa heti.
- 5
Vinkki: Grillaa kääröjen seuraksi pieniä halkaistuja sipuleita.
Ravintosisältö
229
Energiaa kcal
960
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
229
Energiaa kcal
960
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Coctailtikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























