Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Notkista viipaleet ripottelemalla niille suolaa ja anna itkettyä 15 minuuttia. Leikkaa ylijäävästä kurpitsasta kapeita nauhoja.
Tee maustetahna. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään.
Leikkaa halloumi 8 palaksi. Taputtele kesäkurpitsaviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Kiedo viipaleet halloumipalojen ympärille. Kiinnitä cocktailtikuilla.
Kuumenna grilli. Pane kääröt ja kesäkurpitsanauhat grillin parilaosalle. Sivele ne maustetahnalla. Käännä noin 3 minuutin kuluttua, sivele toinen puoli tahnalla. Grillaa, kunnes juusto on pehmeää. Tarjoa heti.
Vinkki: Grillaa kääröjen seuraksi pieniä halkaistuja sipuleita.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
354
85
8,3 g
1,3 g
1,3 g
1,3 g
0,3 g
1,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
Coctailtikkuja,
Valkosipulinkynttä,
1 tl Paprikajauhetta,
1 tl Kuivattua timjamia,
1 tl Oreganoa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli