Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Notkista viipaleet ripottelemalla niille suolaa ja anna itkettyä 15 minuuttia. Leikkaa ylijäävästä kurpitsasta kapeita nauhoja.
Tee maustetahna. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään.
Leikkaa halloumi 8 palaksi. Taputtele kesäkurpitsaviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Kiedo viipaleet halloumipalojen ympärille. Kiinnitä cocktailtikuilla.
Kuumenna grilli. Pane kääröt ja kesäkurpitsanauhat grillin parilaosalle. Sivele ne maustetahnalla. Käännä noin 3 minuutin kuluttua, sivele toinen puoli tahnalla. Grillaa, kunnes juusto on pehmeää. Tarjoa heti.
Vinkki: Grillaa kääröjen seuraksi pieniä halkaistuja sipuleita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
85
354
8,3 g
1,3 g
1,3 g
1,3 g
0,3 g
1,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
Coctailtikkuja,
Valkosipulinkynttä,
1 tl Paprikajauhetta,
1 tl Kuivattua timjamia,
1 tl Oreganoa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli