Grillattu parsa ja sinihomejuustodippi

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Grillattu parsa on herkullista sinihomejuustokastikkeen kanssa. Parsa saa grillistä paahteisen maun ja se kyspyykin grillissä muutamassa minuutissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvihreää parsaa
2 rkloliiviöljyä

Sinihomejuustodippi

75 gsinihomejuustoa muruina
200 g(1 prk) kermaviiliä

Valmistus

  1. 1

    Valmista dippikastike. Sekoita sinihomejuustonmuruset kermaviilin joukkoon. Anna maustua viileässä noin puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    75 gsinihomejuustoa muruina
    200 g(1 prk) kermaviiliä
  2. 2

    Huuhtele parsat ja poista tyvestä muutaman sentin puumainen ja kova osa. Kuori parsanvarret liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä nupun alta tyveen päin.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää parsaa
  3. 3

    Sipaise parsojen pintaan öljyä. Grillaa 2–3 minuuttia. Tarjoile dippikastikkeen kera.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä