Grillattua ananasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillattu ananas

Grillattua ananasta

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Taio tuoreesta ananaksesta upea grillijälkkäri! Viipaloi hedelmä, karamellisoi pinta grillissä ja tarjoa lämpimänä jätskin, kinuskikastikkeen ja roseepippureiden kanssa.

Ainekset

1 kpl
ananas
25 g
voita tai margariinia
3 rkl
sokeria
1 tl
roseepippureita

lisäksi

2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
1/2 l
vaniljajäätelöä (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa ananaksen molemmista päistä viipale pois. Kuori ananas terävällä veitsellä leikkuulaudalla. Leikkaa hedelmäliha reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista viipaleista kova keskiosa omenaporalla tai veitsen kärjellä leikkaamalla.

1 kpl
ananas
2

Sulata rasva ja sivele se ananasviipaleiden toiselle puolelle. Ripottele puolet sokerista päälle. Paahda ensin ananasviipaleiden sokeroituja puolia grillissä tai muurinpohjapannulla, kunnes pinta saa hieman väriä. Sipaise toiselle puolelle sulatettua rasvaa ja ripottele loppu sokeri ananasviipaleille. Käännä ananasviipaleet ja paahda kauniin väriseksi.

3

Murskaa roseepippurit, ripottele ne ananaksille ja tarjoa viipaleet lämpiminä kinuskikastikkeen (ja vaniljajäätelön) kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 10.3.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1123

268

12,0 g

6,8 g

35,8 g

34,3 g

1,5 g

3,3 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl roseepippureita,

2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli