Grillattua ananasta

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Taio tuoreesta ananaksesta upea grillijälkkäri! Viipaloi hedelmä, karamellisoi pinta grillissä ja tarjoa lämpimänä jätskin, kinuskikastikkeen ja roseepippureiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplananas
25 gvoita tai margariinia
3 rklsokeria
1 tlroseepippureita

Lisäksi

2 dl(1 prk) kinuskikastiketta
1/2 lvaniljajäätelöä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa ananaksen molemmista päistä viipale pois. Kuori ananas terävällä veitsellä leikkuulaudalla. Leikkaa hedelmäliha reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista viipaleista kova keskiosa omenaporalla tai veitsen kärjellä leikkaamalla.

    MääräAinesosa
    1 kplananas
  2. 2

    Sulata rasva ja sivele se ananasviipaleiden toiselle puolelle. Ripottele puolet sokerista päälle. Paahda ensin ananasviipaleiden sokeroituja puolia grillissä tai muurinpohjapannulla, kunnes pinta saa hieman väriä. Sipaise toiselle puolelle sulatettua rasvaa ja ripottele loppu sokeri ananasviipaleille. Käännä ananasviipaleet ja paahda kauniin väriseksi.

    MääräAinesosa
    25 gvoita tai margariinia
    3 rklsokeria
  3. 3

    Murskaa roseepippurit, ripottele ne ananaksille ja tarjoa viipaleet lämpiminä kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa.

    MääräAinesosa
    1 tlroseepippureita
    2 dl(1 prk) kinuskikastiketta
    1/2 lvaniljajäätelöä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl roseepippureita, 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä