Leikkaa ananaksen molemmista päistä viipale pois. Kuori ananas terävällä veitsellä leikkuulaudalla. Leikkaa hedelmäliha reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista viipaleista kova keskiosa omenaporalla tai veitsen kärjellä leikkaamalla.
Sulata rasva ja sivele se ananasviipaleiden toiselle puolelle. Ripottele puolet sokerista päälle. Paahda ensin ananasviipaleiden sokeroituja puolia grillissä tai muurinpohjapannulla, kunnes pinta saa hieman väriä. Sipaise toiselle puolelle sulatettua rasvaa ja ripottele loppu sokeri ananasviipaleille. Käännä ananasviipaleet ja paahda kauniin väriseksi.
Murskaa roseepippurit, ripottele ne ananaksille ja tarjoa viipaleet lämpiminä kinuskikastikkeen (ja vaniljajäätelön) kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
268
1123
12,0 g
6,8 g
35,8 g
34,3 g
1,5 g
3,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl roseepippureita,
2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli