Parsa-lohinyytit
45 min

Nappaa talteen!
Kääri parsa, lohi ja peruna samaan nyyttiin ja kypsennä koko ateria grillaten tai uunissa yhdessä paketissa.
| 2 kpl | perunaa |
| 500 g | (1 nippu) parsaa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 500 g | kirjolohifileetä |
| 4 rkl | margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Kevätsipulipistou-kastike | |
|---|---|
| 3 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| leivinpaperia | |
| foliota | |
- 1.
Pese ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi siivuiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Puolita parsat.
- 2.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Keitä perunaviipaleita ja parsoja 5 minuuttia. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- 3.
Leikkaa sitruuna noin ½ cm:n viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Poista kalasta ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljään osaan.
- 4.
Valmista pistou-kastike. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
- 5.
Tee nyytit. Laita neljä leivinpaperiarkkia työalustalle. Jaa arkeille kerroksittain perunasiivut, parsat ja purjo. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Lisää päälle muutama sitruunasiivu ja rasvanokare. Laita kalapalat päällimmäisiksi ja sivele pintaan pistou-kastiketta.
- 6.
Sulje nyytit taittamalla paperin toinen puoli täytteiden yli. Taita paperiarkkien reunat tiiviiksi. Jos kypsennät nyytit grillissä, kääri ne vielä kaksinkertaiseen folioon.
- 7.
Kypsennä nyyttejä grillissä keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai 200-asteissa uunissa 10–15 minuuttia.
- 8.
Anna nyyttien jäähtyä muutama minuutti ennen avaamista.
Parsa-lohinyytit
Kääri parsa, lohi ja peruna samaan nyyttiin ja kypsennä koko ateria grillaten tai uunissa yhdessä paketissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | perunaa |
| 500 g | (1 nippu) parsaa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 500 g | kirjolohifileetä |
| 4 rkl | margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Kevätsipulipistou-kastike | |
| 3 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| leivinpaperia | |
| foliota | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi siivuiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Puolita parsat.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) parsaa 2 kpl perunaa - 2
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Keitä perunaviipaleita ja parsoja 5 minuuttia. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Määrä Ainesosa 1 l vettä - 3
Leikkaa sitruuna noin ½ cm:n viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Poista kalasta ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljään osaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 500 g kirjolohifileetä 1/2 kpl purjoa - 4
Valmista pistou-kastike. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 kpl sitruunan mehu 3 kpl kevätsipulinvartta 1/2 tl suolaa 1 kpl valkosipulinkynsi - 5
Tee nyytit. Laita neljä leivinpaperiarkkia työalustalle. Jaa arkeille kerroksittain perunasiivut, parsat ja purjo. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Lisää päälle muutama sitruunasiivu ja rasvanokare. Laita kalapalat päällimmäisiksi ja sivele pintaan pistou-kastiketta.
Määrä Ainesosa leivinpaperia 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 4 rkl margariinia - 6
Sulje nyytit taittamalla paperin toinen puoli täytteiden yli. Taita paperiarkkien reunat tiiviiksi. Jos kypsennät nyytit grillissä, kääri ne vielä kaksinkertaiseen folioon.
- 7
Kypsennä nyyttejä grillissä keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai 200-asteissa uunissa 10–15 minuuttia.
- 8
Anna nyyttien jäähtyä muutama minuutti ennen avaamista.
Vinkki: Voit tehdä nyytit jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Ota ne huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen kypsennystä.
Ravintosisältö
482
Energiaa kcal
2013
Energiaa kj
35,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
482
Energiaa kcal
2013
Energiaa kj
35,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: leivinpaperia, foliota.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























