Pese ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi siivuiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Puolita parsat.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Keitä perunaviipaleita ja parsoja 5 minuuttia. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Leikkaa sitruuna noin ½ cm:n viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Poista kalasta ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljään osaan.
Valmista pistou-kastike. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tee nyytit. Laita neljä leivinpaperiarkkia työalustalle. Jaa arkeille kerroksittain perunasiivut, parsat ja purjo. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Lisää päälle muutama sitruunasiivu ja rasvanokare. Laita kalapalat päällimmäisiksi ja sivele pintaan pistou-kastiketta.
Sulje nyytit taittamalla paperin toinen puoli täytteiden yli. Taita paperiarkkien reunat tiiviiksi. Jos kypsennät nyytit grillissä, kääri ne vielä kaksinkertaiseen folioon.
Kypsennä nyyttejä grillissä keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai 200-asteissa uunissa 10–15 minuuttia.
Anna nyyttien jäähktyä muutama minuutti ennen avaamista.
Vinkki: Voit tehdä nyytit jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Ota ne huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen kypsennystä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
482
2013
35,3 g
8,0 g
10,5 g
4,8 g
6,8 g
26,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
leivinpaperia,
foliota.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli