Parsa-lohinyytit

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Kääri parsa, lohi ja peruna samaan nyyttiin ja kypsennä koko ateria grillaten tai uunissa yhdessä paketissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplperunaa
500 g(1 nippu) parsaa
1 lvettä
1 kplsitruuna
1/2 kplpurjoa
500 gkirjolohifileetä
4 rklmargariinia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Kevätsipulipistou-kastike

3 kplkevätsipulinvartta
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 dloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

leivinpaperia
foliota

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi siivuiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Puolita parsat.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) parsaa
    2 kplperunaa
  2. 2

    Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Keitä perunaviipaleita ja parsoja 5 minuuttia. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
  3. 3

    Leikkaa sitruuna noin ½ cm:n viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Poista kalasta ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljään osaan.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    500 gkirjolohifileetä
    1/2 kplpurjoa
  4. 4

    Valmista pistou-kastike. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1/2 dloliiviöljyä
    1/2 kplsitruunan mehu
    3 kplkevätsipulinvartta
    1/2 tlsuolaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
  5. 5

    Tee nyytit. Laita neljä leivinpaperiarkkia työalustalle. Jaa arkeille kerroksittain perunasiivut, parsat ja purjo. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Lisää päälle muutama sitruunasiivu ja rasvanokare. Laita kalapalat päällimmäisiksi ja sivele pintaan pistou-kastiketta.

    MääräAinesosa
    leivinpaperia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    4 rklmargariinia
  6. 6

    Sulje nyytit taittamalla paperin toinen puoli täytteiden yli. Taita paperiarkkien reunat tiiviiksi. Jos kypsennät nyytit grillissä, kääri ne vielä kaksinkertaiseen folioon.

  7. 7

    Kypsennä nyyttejä grillissä keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai 200-asteissa uunissa 10–15 minuuttia.

  8. 8

    Anna nyyttien jäähtyä muutama minuutti ennen avaamista.

Vinkki: Voit tehdä nyytit jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Ota ne huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen kypsennystä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: leivinpaperia, foliota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
10.4.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä