Raparperi-vuohenjuustosalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Keväinen vuohenjuustosalaatti rikastetaan hunajalla makeutetulla raparperilla. Salaatti sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin vaikka kevään juhlapöydässä.
| 500 g | (4-5) raparperin vartta |
| 2 dl | hasselpähkinöitä |
| 3 rkl | hunajaa |
| 100 g | (1 rs) rucolaa |
| 100 g | (1 rs) babypinaattia |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 400 g | (2 pkt) vuohenjuustoa |
| Kastike | |
|---|---|
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | vahvaa sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Leikkaa raparperit 2–3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita raparperipalat ja pähkinät uunipellille. Valuta päälle hunajaa ja paahda uunissa 10 minuuttia. Lusikoi raparperit ja pähkinät salaattikulhoon.
- 3.
Valmista kastike. Valuta pellille valunut hunajainen neste toiseen kulhoon. Sekoita nesteeseen öljy, etikka, sinappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- 4.
Lisää raparperien joukkoon rucola ja pinaatti. Hienonna ruohosipuli ja lisää se salaattiin. Murenna lopuksi juusto ja sekoita se salaattiin. Lusikoi päälle kastiketta.
Keväinen vuohenjuustosalaatti rikastetaan hunajalla makeutetulla raparperilla. Salaatti sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin vaikka kevään juhlapöydässä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (4-5) raparperin vartta |
| 2 dl | hasselpähkinöitä |
| 3 rkl | hunajaa |
| 100 g | (1 rs) rucolaa |
| 100 g | (1 rs) babypinaattia |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 400 g | (2 pkt) vuohenjuustoa |
Kastike | |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | vahvaa sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2
Leikkaa raparperit 2–3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita raparperipalat ja pähkinät uunipellille. Valuta päälle hunajaa ja paahda uunissa 10 minuuttia. Lusikoi raparperit ja pähkinät salaattikulhoon.
Määrä Ainesosa 3 rkl hunajaa 500 g (4-5) raparperin vartta - 3
Valmista kastike. Valuta pellille valunut hunajainen neste toiseen kulhoon. Sekoita nesteeseen öljy, etikka, sinappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 4 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 2 tl vahvaa sinappia 2 rkl valkoviinietikkaa - 4
Lisää raparperien joukkoon rucola ja pinaatti. Hienonna ruohosipuli ja lisää se salaattiin. Murenna lopuksi juusto ja sekoita se salaattiin. Lusikoi päälle kastiketta.
Määrä Ainesosa 100 g (1 rs) babypinaattia 100 g (1 rs) rucolaa 1 kpl ruukku ruohosipulia 400 g (2 pkt) vuohenjuustoa
Ravintosisältö
787
Energiaa kcal
3296
Energiaa kj
63,5 g
Rasvaa
23,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
21,8 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
787
Energiaa kcal
3296
Energiaa kj
63,5 g
Rasvaa
23,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
21,8 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























