Raparperi-vuohenjuustosalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Keväinen vuohenjuustosalaatti rikastetaan hunajalla makeutetulla raparperilla. Salaatti sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin vaikka kevään juhlapöydässä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(4-5) raparperin vartta
2 dlhasselpähkinöitä
3 rklhunajaa
100 g(1 rs) rucolaa
100 g(1 rs) babypinaattia
1 kplruukku ruohosipulia
400 g(2 pkt) vuohenjuustoa

Kastike

4 rklrypsiöljyä
2 rklvalkoviinietikkaa
2 tlvahvaa sinappia
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Leikkaa raparperit 2–3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita raparperipalat ja pähkinät uunipellille. Valuta päälle hunajaa ja paahda uunissa 10 minuuttia. Lusikoi raparperit ja pähkinät salaattikulhoon.

    MääräAinesosa
    3 rklhunajaa
    500 g(4-5) raparperin vartta
  3. 3

    Valmista kastike. Valuta pellille valunut hunajainen neste toiseen kulhoon. Sekoita nesteeseen öljy, etikka, sinappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    2 tlvahvaa sinappia
    2 rklvalkoviinietikkaa
  4. 4

    Lisää raparperien joukkoon rucola ja pinaatti. Hienonna ruohosipuli ja lisää se salaattiin. Murenna lopuksi juusto ja sekoita se salaattiin. Lusikoi päälle kastiketta.

    MääräAinesosa
    100 g(1 rs) babypinaattia
    100 g(1 rs) rucolaa
    1 kplruukku ruohosipulia
    400 g(2 pkt) vuohenjuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
11.4.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä