Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäsalaatti

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kokoa kesäkeiton aineksista värikäs salaatti, jossa maidon sijasta maistuu sitruunavoi.

Ainekset

300 g
(8-10 kpl) varhaisperunaa
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni kukkakaali
1 kpl
varhaissipuli varsineen
1 l
vettä
1 tl
suolaa
2 dl
tuoreita herneitä (noin 450 g herneenpalkoja)
125 g
(1 nippu) retiisejä
75 g
voita
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja puolita isoimmat. Huuhtele muut kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli. Säästä sipulinvarret koristeeksi.

300 g
(8-10 kpl) varhaisperunaa
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni kukkakaali
1 kpl
varhaissipuli varsineen
2

Kuumenna vesi ja mausta suolalla. Lisää perunat, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

1 l
vettä
1 tl
suolaa
3

Irrota herneet paloistaan. Viipaloi retiisit.

2 dl
tuoreita herneitä (noin 450 g herneenpalkoja)
125 g
(1 nippu) retiisejä
4

Valuta keitinvesi pois kattilasta. Lisää voi, tilli ja sitruunanmehu. Kääntele kunnes voi on sulanut. Kumoa kasvikset tarjoilukulhoon. Viimeistele herneillä, retiiseillä ja sipulinvarsilla.

75 g
voita
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua

Hyvästi hävikki: Pilko myös retiisien huuhdellut naatit salaattiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.4.2020
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

258

1082

16,0 g

10,0 g

19,5 g

6,5 g

5,5 g

5,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli