Kesäsalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Kokoa kesäkeiton aineksista värikäs salaatti, jossa maidon sijasta maistuu sitruunavoi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(8-10 kpl) varhaisperunaa
3 kplporkkanaa
1 kplpieni kukkakaali
1 kplvarhaissipuli varsineen
1 lvettä
1 tlsuolaa
2 dltuoreita herneitä (noin 450 g herneenpalkoja)
125 g(1 nippu) retiisejä
75 gvoita
1/2 kplruukku tilliä hienonnettuna
1 rklsitruunanmehua

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja puolita isoimmat. Huuhtele muut kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli. Säästä sipulinvarret koristeeksi.

    MääräAinesosa
    300 g(8-10 kpl) varhaisperunaa
    3 kplporkkanaa
    1 kplpieni kukkakaali
    1 kplvarhaissipuli varsineen
  2. 2

    Kuumenna vesi ja mausta suolalla. Lisää perunat, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Irrota herneet paloistaan. Viipaloi retiisit.

    MääräAinesosa
    2 dltuoreita herneitä (noin 450 g herneenpalkoja)
    125 g(1 nippu) retiisejä
  4. 4

    Valuta keitinvesi pois kattilasta. Lisää voi, tilli ja sitruunanmehu. Kääntele kunnes voi on sulanut. Kumoa kasvikset tarjoilukulhoon. Viimeistele herneillä, retiiseillä ja sipulinvarsilla.

    MääräAinesosa
    75 gvoita
    1/2 kplruukku tilliä hienonnettuna
    1 rklsitruunanmehua

Hyvästi hävikki: Pilko myös retiisien huuhdellut naatit salaattiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.4.2020
|
Päivitetty: 9.10.2025

Samankaltaisia reseptejä