Kesäsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäsalaatti

Kesäsalaatti

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokoa kesäkeiton aineksista värikäs salaatti, jossa maidon sijasta maistuu sitruunavoi.

Ainekset

300 g
(8-10 kpl) varhaisperunaa
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni kukkakaali
1 kpl
varhaissipuli varsineen
1 l
vettä
1 tl
suolaa
450 g
(1 rs) herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
1 kpl
retiisinippu
75 g
voita
1 dl
tilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
1 rkl
sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese perunat ja puolita isoimmat. Huuhtele muut kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli. Säästä sipulinvarret koristeeksi.

300 g
(8-10 kpl) varhaisperunaa
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni kukkakaali
1 kpl
varhaissipuli varsineen
2

Kuumenna vesi ja mausta suolalla. Lisää perunat, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

1 l
vettä
1 tl
suolaa
3

Irrota herneet paloistaan. Viipaloi retiisit.

450 g
(1 rs) herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
1 kpl
retiisinippu
4

Valuta keitinvesi pois kattilasta. Lisää voi, tilli ja sitruunanmehu. Kääntele kunnes voi on sulanut. Kumoa kasvikset tarjoilukulhoon. Viimeistele herneillä, retiiseillä ja sipulinvarsilla.

75 g
voita
1 dl
tilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
1 rkl
sitruunanmehua

Hyvästi hävikki: Pilko myös retiisien huuhdellut naatit salaattiin.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.4.2020
Muokattu: 22.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

925

221

15,8 g

10,0 g

14,3 g

4,5 g

4,0 g

3,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl suolaa,

450 g (1 rs) herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä),

1 dl tilliä hienonnettuna (½ ruukkua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli