Kesäsalaatti
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa kesäkeiton aineksista värikäs salaatti, jossa maidon sijasta maistuu sitruunavoi.
| 300 g | (8-10 kpl) varhaisperunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 1 kpl | varhaissipuli varsineen |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | tuoreita herneitä (noin 450 g herneenpalkoja) |
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
| 75 g | voita |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
- 1.
Pese perunat ja puolita isoimmat. Huuhtele muut kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli. Säästä sipulinvarret koristeeksi.
- 2.
Kuumenna vesi ja mausta suolalla. Lisää perunat, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- 3.
Irrota herneet paloistaan. Viipaloi retiisit.
- 4.
Valuta keitinvesi pois kattilasta. Lisää voi, tilli ja sitruunanmehu. Kääntele kunnes voi on sulanut. Kumoa kasvikset tarjoilukulhoon. Viimeistele herneillä, retiiseillä ja sipulinvarsilla.
Kesäsalaatti
Kokoa kesäkeiton aineksista värikäs salaatti, jossa maidon sijasta maistuu sitruunavoi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (8-10 kpl) varhaisperunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 1 kpl | varhaissipuli varsineen |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | tuoreita herneitä (noin 450 g herneenpalkoja) |
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
| 75 g | voita |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Pese perunat ja puolita isoimmat. Huuhtele muut kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli. Säästä sipulinvarret koristeeksi.
Määrä Ainesosa 300 g (8-10 kpl) varhaisperunaa 3 kpl porkkanaa 1 kpl pieni kukkakaali 1 kpl varhaissipuli varsineen - 2
Kuumenna vesi ja mausta suolalla. Lisää perunat, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 1 tl suolaa - 3
Irrota herneet paloistaan. Viipaloi retiisit.
Määrä Ainesosa 2 dl tuoreita herneitä (noin 450 g herneenpalkoja) 125 g (1 nippu) retiisejä - 4
Valuta keitinvesi pois kattilasta. Lisää voi, tilli ja sitruunanmehu. Kääntele kunnes voi on sulanut. Kumoa kasvikset tarjoilukulhoon. Viimeistele herneillä, retiiseillä ja sipulinvarsilla.
Määrä Ainesosa 75 g voita 1/2 kpl ruukku tilliä hienonnettuna 1 rkl sitruunanmehua
Hyvästi hävikki: Pilko myös retiisien huuhdellut naatit salaattiin.
Ravintosisältö
261
Energiaa kcal
1094
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
261
Energiaa kcal
1094
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























