Mansikka-vuohenjuustosalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Makeat mansikat ja suolainen vuohenjuusto ovat täydellinen yhdistelmä! Paahdetut pinjansiemenet kruunaavat kokonaisuuden. Nopeasti valmistuvasta kesäisestä salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.
| Ainekset | |
|---|---|
| 120 g | (1 ruukku) salaattia (esim. pehtoorin) |
| 50 g | (1 ruukku) villirucolaa |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 50 g | (½ ps) pinjansiemeniä |
| 200 g | (1 pkt) vuohenjuustoa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| Balsamicosiirappi | |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | sokeria |
- 1.
Kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Keitä vain noin puoli minuuttia, jotta siirappi pysyy jäähtyessäänkin kastikemaisena. Anna jäähtyä.
- 2.
Huuhtele ja kuivaa salaatit. Revi suupaloiksi ja asettele tarjoiluvadille. Huuhtele mansikat, poista kannat, leikkaa viipaleiksi ja asettele salaatin pinnalle.
- 3.
Paahda pinjansiemeniä käännellen kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele siemenet salaatin pinnalle.
- 4.
Leikkaa vuohenjuustosta 1−1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Sivele molemmat puolet hunajalla. Paista kuumalla pannulla öljyssä noin puoli minuuttia molemmilta puolilta. Varo polttamasta pintaa.
- 5.
Asettele juustot salaatin päälle. Tarjoa balsamicosiirapin kanssa.
Mansikka-vuohenjuustosalaatti
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Makeat mansikat ja suolainen vuohenjuusto ovat täydellinen yhdistelmä! Paahdetut pinjansiemenet kruunaavat kokonaisuuden. Nopeasti valmistuvasta kesäisestä salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 120 g | (1 ruukku) salaattia (esim. pehtoorin) |
| 50 g | (1 ruukku) villirucolaa |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 50 g | (½ ps) pinjansiemeniä |
| 200 g | (1 pkt) vuohenjuustoa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Balsamicosiirappi | |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | sokeria |
Valmistus
- 1
Kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Keitä vain noin puoli minuuttia, jotta siirappi pysyy jäähtyessäänkin kastikemaisena. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 rkl sokeria - 2
Huuhtele ja kuivaa salaatit. Revi suupaloiksi ja asettele tarjoiluvadille. Huuhtele mansikat, poista kannat, leikkaa viipaleiksi ja asettele salaatin pinnalle.
Määrä Ainesosa 120 g (1 ruukku) salaattia (esim. pehtoorin) 50 g (1 ruukku) villirucolaa 250 g (1 rs) mansikoita - 3
Paahda pinjansiemeniä käännellen kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele siemenet salaatin pinnalle.
Määrä Ainesosa 50 g (½ ps) pinjansiemeniä - 4
Leikkaa vuohenjuustosta 1−1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Sivele molemmat puolet hunajalla. Paista kuumalla pannulla öljyssä noin puoli minuuttia molemmilta puolilta. Varo polttamasta pintaa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) vuohenjuustoa 1 rkl hunajaa 1/2 rkl rypsiöljyä - 5
Asettele juustot salaatin päälle. Tarjoa balsamicosiirapin kanssa.
Ravintosisältö
715
Energiaa kcal
2990
Energiaa kj
51,0 g
Rasvaa
21,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,0 g
Hiilihydraatteja
32,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
715
Energiaa kcal
2990
Energiaa kj
51,0 g
Rasvaa
21,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,0 g
Hiilihydraatteja
32,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























