Mansikka-vuohenjuustosalaatti
Ainekset
Valmistus
Kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Keitä vain noin puoli minuuttia, jotta siirappi pysyy jäähtyessäänkin kastikemaisena. Anna jäähtyä.
Huuhtele ja kuivaa salaatit. Revi suupaloiksi ja asettele tarjoiluvadille. Huuhtele mansikat, poista kannat, leikkaa viipaleiksi ja asettele salaatin pinnalle.
Paahda pinjansiemeniä käännellen kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele siemenet salaatin pinnalle.
Leikkaa vuohenjuustosta 1−1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Sivele molemmat puolet hunajalla. Paista kuumalla pannulla öljyssä noin puoli minuuttia molemmilta puolilta. Varo polttamasta pintaa.
Asettele juustot salaatin päälle. Tarjoa balsamicosiirapin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
715
2990
51,0 g
21,5 g
33,0 g
32,0 g
4,5 g
26,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli