Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Mansikka-vuohenjuustosalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Makeat mansikat ja suolainen vuohenjuusto ovat täydellinen yhdistelmä! Paahdetut pinjansiemenet kruunaavat kokonaisuuden. Nopeasti valmistuvasta kesäisestä salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.

Ainekset

ainekset

1
ruukku salaattia (esim. pehtoorin)
1
ruukku villirucolaa
250 g
(1 rs) mansikoita
50 g
(½ ps) pinjansiemeniä
200 g
(1 pkt) vuohenjuustoa
1 rkl
hunajaa
1/2 rkl
rypsiöljyä

balsamicosiirappi

2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Keitä vain noin puoli minuuttia, jotta siirappi pysyy jäähtyessäänkin kastikemaisena. Anna jäähtyä.

2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
2

Huuhtele ja kuivaa salaatit. Revi suupaloiksi ja asettele tarjoiluvadille. Huuhtele mansikat, poista kannat, leikkaa viipaleiksi ja asettele salaatin pinnalle.

1
ruukku salaattia (esim. pehtoorin)
1
ruukku villirucolaa
250 g
(1 rs) mansikoita
3

Paahda pinjansiemeniä käännellen kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele siemenet salaatin pinnalle.

50 g
(½ ps) pinjansiemeniä
4

Leikkaa vuohenjuustosta 1−1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Sivele molemmat puolet hunajalla. Paista kuumalla pannulla öljyssä noin puoli minuuttia molemmilta puolilta. Varo polttamasta pintaa.

200 g
(1 pkt) vuohenjuustoa
1 rkl
hunajaa
1/2 rkl
rypsiöljyä
5

Asettele juustot salaatin päälle. Tarjoa balsamicosiirapin kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2021
Muokattu: 20.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

701

2933

51,0 g

21,5 g

32,0 g

31,0 g

3,5 g

25,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku salaattia (esim, pehtoorin),

ruukku villirucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli