Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Melonisalaatti

timer-icon20 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kruunaa raikas melonisalaatti fetajuustolla. Yhdistä salaattiin vesimelonia, verkkomelonia, hunajamelonia tai muita herkullisia meloneja sen mukaan, mitkä melonit ovat juuri nyt sesongissa.

Ainekset

750 g
vesimelonia
750 g
verkkomelonia
200 g
(1/2 kpl) kurkkua
175 g
(1 pkt) salaattijuustokuutioita
1 kpl
ruukku jäävuorisalaattia
1 kpl
ruukku rucolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Kastike

3/4 dl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa melonit kuorettomiksi. Paloittele hedelmälihat. Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta liemi pois juustokuutioista. Huuhtele ja suikaloi salaatti.

750 g
vesimelonia
750 g
verkkomelonia
200 g
(1/2 kpl) kurkkua
175 g
(1 pkt) salaattijuustokuutioita
1 kpl
ruukku jäävuorisalaattia
2

Asettele salaatti, melonikuutiot ja kurkkuviipaleet tarjoiluastiaan. Lisää juusto ja rucolanlehdet päälle. Rouhi hieman mustapippuria pinnalle.

1 kpl
ruukku rucolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.

3/4 dl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki! Voit vaihtaa salaattijuuston leipäjuustoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.2.2019
|
Muokattu: 19.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

330

1380

22,3 g

5,5 g

17,8 g

17,8 g

3,8 g

12,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli