Melonisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Kruunaa raikas melonisalaatti fetajuustolla. Yhdistä salaattiin vesimelonia, verkkomelonia, hunajamelonia tai muita herkullisia meloneja sen mukaan, mitkä melonit ovat juuri nyt sesongissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
750 gvesimelonia
750 gverkkomelonia
200 g(1/2 kpl) kurkkua
175 g(1 pkt) salaattijuustokuutioita
1 kplruukku jäävuorisalaattia
1 kplruukku rucolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Kastike

3/4 dloliiviöljyä
2 rklvalkoviinietikkaa
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa melonit kuorettomiksi. Paloittele hedelmälihat. Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta liemi pois juustokuutioista. Huuhtele ja suikaloi salaatti.

    MääräAinesosa
    750 gvesimelonia
    750 gverkkomelonia
    200 g(1/2 kpl) kurkkua
    175 g(1 pkt) salaattijuustokuutioita
    1 kplruukku jäävuorisalaattia
  2. 2

    Asettele salaatti, melonikuutiot ja kurkkuviipaleet tarjoiluastiaan. Lisää juusto ja rucolanlehdet päälle. Rouhi hieman mustapippuria pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku rucolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    3/4 dloliiviöljyä
    2 rklvalkoviinietikkaa
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki! Voit vaihtaa salaattijuuston leipäjuustoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
20.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä