Vegaaninen porkkanakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen porkkanakakku

Vegaaninen porkkanakakku
Annokset
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Porkkanakakku on klassikkoleivonnainen, jonka voi leipoa mainiosti myös vegaanisena. Silkkisen kuorrutteen alla piilee mehevä ja mausteinen kakkupohja.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
(2-4 kpl) porkkanaa
3 1/2 dl
fariinisokeria
2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 dl
kaurajuomaa
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua neilikkaa

KUORRUTE

50 g
vegaanista margariinia
150 g
kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. Oatly påMackan)
1 dl
tomusokeria

LISÄKSI

1 tl
margariinia (vegaanista)
2 rkl
korppujauhoja
1/2 dl
mantelilastuja

Tuplaa ainekset, jos haluat valmistaa pellillisen porkkanakakkua.

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.

300 g
(2-4 kpl) porkkanaa
2

Sekoita fariinisokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne ja porkkanaraaste kaurajuomaseokseen. Sekoita tasaiseksi.

3 1/2 dl
fariinisokeria
2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 dl
kaurajuomaa
1/2 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
kanelia
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
3

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Kaada taikina vuokaan, tasoita ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

2 rkl
korppujauhoja
1 tl
margariinia (vegaanista)
4

Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja kaurapohjainen levite. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla muutama minuutti ahkerasti sekoitellen.

1 dl
tomusokeria
150 g
kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. Oatly påMackan)
50 g
vegaanista margariinia
5

Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla. Säilytä kakku jääkaapissa.

1/2 dl
mantelilastuja
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.11.2019
Muokattu: 11.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja59 g711 g
Proteiinia5 g55 g
Rasvaa21 g251 g
Kuituja2 g27 g
Energiaa kj1876 22516
Energiaa kcal448 5378

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. Oatly påMackan)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja59 g711 g
Proteiinia5 g55 g
Rasvaa21 g251 g
Kuituja2 g27 g
Energiaa kj1876 22516
Energiaa kcal448 5378

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. Oatly påMackan)

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.