Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ei kesää ilman festareita - äiti jorasi punk-muusikin tahtiin ja tytär fanitti Rasmusta

Teksti:
Heli Koppelo
Kuvat:
Timo Heikkala
Julkaistu: 27.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Oululainen Riitta Engman vei tyttärensä Annin ensimmäisen kerran rockfestivaaleille tämän ollessa 1-vuotias. Nyt Annilla on oma tytär, Hilda, joka saattaa päästä festareille jo tänä kesänä.

Äiti ja tytär jakavat yhteisiä kesämuistojaja perinne jatkuu tänä kesänä. Näin he kertovat.

Riitta Engman, 56, äiti, Oulu:

”Nuoruudessani 70- ja 80-luvuilla bänditarjontaa oli vähän. Kesäisin oli pakko päästä Oulun Kuusrockiin. Silloin punk oli kova sana. Esimerkiksi Eppu Normaalia ja Pelle Miljoonaa kuunnellessa jorattiin ihan hulluina. Nykyään festariyleisö tanssii vähemmän. 90-luvulla oli muodikasta tulla paikalle omien eväiden kanssa. Anni oli ensimmäistä kertaa Kuusrockissa vauvana ja söi eväitä Piltti-purkista. Olen käynyt tyttärien kanssa festareilla myöhemminkin. On ollut helpompi päästää tytöt festareille omissa kaveriporukoissaan, kun on nähnyt, että he osaavat siellä olla. Qstockista nautin edelleen joka kesä.”

Anni Paananen, 28, tytär, Oulu:

”Ensimmäinen oma rockfestarimuistoni on 14-vuotiaana Ankkarockista Vantaan Korsossa. Äiti vei minut ja siskoni katsomaan The Rasmusta, jota fanitin täysillä. Myöhemmin aloin käydä festareilla kavereiden kanssa. Enää en kulje festareilla yhden bändin perässä, vaan parasta on löytää jokin uusi tuttavuus. Tänä kesänä odotan erityisesti Ville Valo & Agentsin keikkaa, siinä yhdistyy hauskasti kaksi eri maailmaa. Minulle festareilla on tärkeintä kokonaisuus: runsaasti erityylistä musiikkia, ravintolatasoinen ruoka ja toimivat järjestelyt. Äidin kanssa on kiva Qstockin jälkeen vaihtaa kokemuksia.”

Lisää perheiden tarinoita

Lisää aiheesta