Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lähes kaikkien vastanneiden mielestä pukeutumisella on vaikutusta edes jonkin verran ensivaikutelmaan toisesta ihmisestä.

Minkä vaatteen puet, kun kaipaat sutinaa? Flirttitoppi, flaksimekko vai stilettikorko?

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Sergejs Rahunoks / 123RF
Julkaistu: 2.11.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Tutkimukseen vastanneista joka neljäs kertoi omistavansa vaatteen tai asusteen, jolla uskoo olevan myötävaikutusta toisen ihmisen hurmaamisessa.

Treffit tulossa ja pitäisi pukeutua tyylikkäästi? Ensitapaamiseen kannattaa valita huolella vaatteet, sillä puolet suomalaisten pukeutumiskyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että pukeutuminen vaikuttaa ensivaikutelmaan melko tai erittäin paljon, kun tapaa uuden ihmisen, ja lähes kaikkien (91 %) mielestä sillä on vaikutusta edes jonkin verran.

Tämä selviää Sokoksen teettämästä tutkimuksesta.

Hurmaa luottovaatteella

Onko sinulla käytössäsi jokin erityinen luottovaate, jonka puet, kun toivot hurmaavasi toisen henkilön? Kyselyssä suomalaisilta kysyttiin myös, onko heillä jotain vaatetta tai asustetta, jota käyttää mielellään tilanteissa, kun haluaa tehdä positiivisen vaikutuksen. Vastauksista selviää, että moni luottaa silloin lempivaatteeseensa. Joka neljäs vastaaja kertoi omistavansa erityisen vaatteen tai asusteen, jota suosii käytössä, kun haluaa hurmata toisen henkilöön.

Naisista useampi kuin joka kolmas luottaa näissä tilanteissa lempivaatteeseensa ja 15–24-vuotiaista nuorista yli puolet.

Tyyli houkuttelee

Tutkimuksen mukaan joka viides on lähtenyt joskus jonkun mukaan jatkoille tai treffeille tämän tyylin perusteella. 25–34-vuotiaissa luku on jo selkeästi suurempi: joka neljäs on tehnyt päätöksensä lähteä toisen matkaan pukeutumiseen perustuen.

Suomalaisten suhtautumista pukeutumiseen kysyttiin 1000 haastateltavalta.

Vastaa kyselyyn!

Katso myös nämä