Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyvät aurinkolasit pysyvät päässä myös kovassa vauhdissa.

Mitä kannattaa pitää mielessä, kun valitsee lapselle aurinkolasit?

Teksti:
Silmäasema
Kuvat:
Silmäasema
Julkaistu: 6.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Lumikasat, vesilätäköt, kevätaurinko. Lasten silmät ovat erityisen herkkiä UV-valolle, ja heidän silmänsä joutuvat kestämään paljon leikin tiimellyksessä. Lue Silmäaseman vinkit silmien suojaamiseen. Kaupallinen yhteistyö / Silmäasema

Aurinkohattu tai lippis eivät suojaa lapsen (tai aikuisen) silmiä tarpeeksi. Aurinkolaseja kannattaa käyttää myös pilvisellä säällä, koska pilvet päästävät UVA- ja UVB-säteitä läpi. Nimenomaan nämä säteet ovat haitallisia silmille, ja liiallinen UV-säteily voi aiheuttaa vahinkoja lasten silmille myös myöhemmällä iällä.

Tarkista linssien laatu

Kannattaa muistaa, etteivät kaikki aurinkolasit suojaa haitallisilta UV-säteiltä. Kun ostat aurinkolasisi Silmäasemalta voit olla varma, että aurinkolasit ovat läpäisseet kaikki tarvittavat ja vaadittavat turvallisuustestit.

Liiallinen UV-säteily voi aiheuttaa vahinkoja lasten silmille myös myöhemmällä iällä.

Erityisen tärkeää on, että lapsi viihtyy aurinkolaseissaan, koska silloin hän myös käyttää niitä. Aurinkolasit kannattaa aina valita lapsen iän ja koon mukaan: liian isot tai liian pienet aurinkolasit eivät välttämättä suojaa silmiä tarpeeksi.

Jos lapsesi käyttää silmälaseja, Silmäasemalta löytyy myös lasten aurinkolasit omilla voimakkuuksilla. Lähes kaikkiin Silmäaseman aurinkolasikehyksiin on mahdollista valita linssit voimakkuuksilla.

Eri ikäisillä on eri tarpeita

Aurinkolasit ovat hieman kuin vaatteet; tarpeet ja tyyli muuttuvat iän myötä.

Vauvojen aurinkolasien pitää olla kevyet ja joustavat, jotteivat ne paina vauvan päätä. Usein vauvojen laseissa on myös joustava nauha sankojen sijaan, jotta ne pysyvät päässä. Lasta on hyvä totuttaa käyttämään aurinkolaseja jo pienestä alkaen. Näin varmistetaan, että aurinkolasien käyttö on lapselle luontevaa.

Yli kolmevuotiaiden lasit ovat lähes aikuisten aurinkolasien näköisiä, mutta sangat ovat muotoiltu pieneen päähän sopiviksi. Lasit ovat myös lujaa mutta joustavaa tekoa, jotta ne pysyvät mukana monissa eri leikeissä.

Teini-ikään ehtineet haluavat yleensä tyylikkäät aurinkolasit, mutta myös tässä iässä kannattaa panostaa laadukkaisiin linsseihin.

Jos lapsesi käyttää silmälaseja, kannattaa valita aurinkolasit omilla voimakkuuksilla.

Parhaat lasit löytyvät kokeilemalla

Silmäaseman ammattilaiset auttavat mielellään asiakkaitaan löytämään laadukkaat ja istuvat lasit. Tärkeä ominaisuus lasten aurinkolaseissa on nimenomaan istuvuus, ja tässä ammattilaisen neuvot ja lapsen oma mielipide ovat tärkeitä. Lapselle parhaiten sopivat aurinkolasit löytyvät kokeilemalla!