Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Muodokas nainen, unohda kiellot, korosta ihania puoliasi — 10 x valinnat vaatekaappiin

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
Veera Korhonen
Julkaistu: 30.4.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Muodokkaan naisen ei tarvitse peitellä itseään laatikkomaisilla ja löysillä vaatteilla. Bloggaaja Veera Korhonen antaa parhaat vinkkinsä, kuinka loistat.

Tyyliä metsästämässä -blogin Veera Korhonen, mikä on muodokkaan naisen pukeutumisen lähtökohta?

”On aivan se ja sama, minkä kokoinen olet. Pue yllesi sellaiset vaatteet, joissa sinun on hyvä olla ja joista itse pidät. Muita ei tarvitse miellyttää”, Veera sanoo.

Hän rohkaisee kokeilemaan vaatekaupassa sellaisia vaatteita, joihin ei normaalisti koskisi, koska ajattelee, että “on liian paksut käsivarret, pyöreä vatsa, lyhyet sääret, isot rinnat…”

”Jos joku vaate ei sovi, vika ei ole sinussa. Se vaate ei vain ollut sopiva”, Veera muistuttaa.

Muodokkaan naisen pukeutumisen perusta

Veera vinkkaa, että kurvikkaan naisen kannattaa välttää laatikkomaisia ja kankeita vaatteita ja valita ennemmin laskeutuvia materiaaleja.

”Itse olen rintava enkä voisi pistää päälleni jäykkää, puuvillaista t-paitaa, koska se peittäisi kaikki muodot. Sen sijaan valitsen esimerkiksi kauniisti laskeutuvan viskoosin.”

Veera toivoo, että jokainen halutessaan poimii perinteisistä pukeutumisvinkeistä itselleen ne sopivimmat eikä noudata niitä kuin piru raamattua.

Veera ihmettelee ideologiaa, että kaikkien pitäisi pyrkiä näyttämään samalta.

Veera kuvailee olevansa vartaloltaan omena, siksi hän haluaa korostaa kapeita nilkkojaan ja ranteitaan käärimällä housunlahkeet ja puseroiden hihat.

”Unohda kiellot, mutta korosta ihania puoliasi. Leikittele tyylillä. Sitten vain leuka pystyyn, rinta rottingille ja loista”, hän rohkaisee.

Juhliin pitää pukea etiketin mukaiset vaatteet, mutta muutoin voi olla hieman pukeutumiskapinallinen. Veera ihmettelee ideologiaa, että kaikkien pitäisi pyrkiä näyttämään samalta.

”Iltapukua etsiessäni eräässä liikkeessä myyjä kommentoi yhtä pukua, että ‘tämähän on loistava, hoikistaa sinua tosi paljon.’ Miksi aina täytyy korostaa hoikkuutta? Miksi se on hyvännäköisen mekon kriteeri?”

Panosta alusvaatteisiin ja asusteisiin

Alusvaatteisiin panostaminen kannattaa, sillä hyvännäköinenkin vaate voi mennä pilalle huonoilla alusvaatteilla.

”Usein näkee sitä, että naisilla on väärän kokoiset rintaliivit. Niitä joutuu korjailemaan ja olkaimia nostelemaan. Panosta siis hyviin, laadukkaisiin arkiliiveihin.”

Laukuilla ja asusteilla on helppo piristää pukeutumista. Ne ovat Veeran mielestä usein koko tyylin juju.

”Ne voivat olla lookin väripilkku ja toimia katseenvangitsijoina. Näyttävillä kuvioilla ja väreillä huomion voi siirtää esimerkiksi isoista rinnoista kenkiin”

Veeran motto onkin: “vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina.”

10 x vaatekaapin kulmakivet

1. Alustoppi

Kun puet kevyesti muotoilevan alustopin, vaatteet laskeutuvat kauniimmin. Hyvä alustoppi silottelee esimerkiksi alushousujen rajoja ja tekee kurveista yhtenäisemmät.

2. Neulemekko

Neulemekko on monikäyttöinen vaate. Se sopii hyvin arkeen ja asusteilla siitä voi stailata helposti juhlavamman. Joustava neulemekko mukautuu helposti monelle vartalolle.

3. Farkut

Pelkäätkö korkeavyötäröisten farkkujen korostavan vatsaa? Veera suosittelee rohkeasti kokeilemaan ihan jo siitä syystä, että korkeavyötäröiset housut ovat päällä mukavammat.

4. Mustat housut

Napakkaa ja paksumpaa kangasta olevat mutta joustavat mustat housut ovat mukavat päällä. Ne ovat ryhdikkäämmät ja tyylikkäämmät kuin helposti lurahtavat trikoolegginsit. Housumaisemmat legginsit on helpompi yhdistää niin puseron kuin mekon kanssa.

5. Neuletakki

Pitkillä neuletakeilla voi kerrostaa pukeutumista. Neuletakki menee niin mekkojen kuin housujen kanssa. Avonainen, pitkä neuletakki luo linjakasta fiilistä.

6. Pusero

Valitse kevyt materiaali, kuten viskoosi, joka laskeutuu kauniisti. Tee puserosta istuvampi pukemalla se housujen sisään.

7. Hame

Polvimittaisen trikoohameen voi pukea vartalomallin mukaan korkeammalle vyötärölle tai alemmas lantiolle. Erilaisia materiaaleja yhdistelemällä saat asusta mielenkiintoisen. Yhdistä trikoohame esimerkiksi viskoosipuseron kanssa.

8. Mekko

Kuosillinen mekko on monikäyttöinen ja tuo väriä arkeen. Materiaaliltaan viskoosia oleva mekko laskeutuu kauniisti ja vyötärönauha korostaa vyötäröä.

9. Kengät

Näyttävät asusteet ja kengät ovat katseenvangitsijoita. Veera ei esimerkiksi halua ihmisten katseen kiinnittyvän hänen rintamukseen, joten näyttävät, värikkäät kengät siirtävät katseen jalkoihin.

10. Korut

Jos kevään trendivärit kiinnostaa mutta arastuttaa pukea ylleen kirkkaan keltaista puseroa, himoitsemansa värin voi ottaa haltuun pieninä annoksina koruissa. Testaa katseenvangitsija isoja korviksia tai statement-kaulakorua.

Vinkit antoi Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera Korhonen.

Lisää tyylivinkkejä

Lisää aiheesta