Neljä vinkkiä urheilukerraston valintaan | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Neljä vinkkiä urheilukerraston valintaan

Kunnon urheilukerrasto pitää lämpimänä

Talviliikunta tuntuu kaksi kertaa mukavammalta, kun päällä on oikeanlainen ja -kokoinen urheilukerrasto. Laadukas alusasu lämmittää, vaikka mittari painuisi pakkaselle. Valitse itsellesi sopiva kerrasto seuraavien vinkkien avulla.

Jaa Somessa
Teksti:
Heidi Hänninen
Kuvat:
SOK
  1. Valitse alusasu, joka sopii napakasti päälle. Oikeankokoinen alusasu suojaa selkää ja pysyy liikkuessasi paikoillaan, sillä on kurjaa liikkua, jos alusasu ruttaantuu pitkin selkää tai vatsaa. Riittävän pitkät hihat suojaavat ranteita ja lahkeet nilkkoja. Joissain kerrastoissa hihoissa on näppärät reiät peukaloille, minkä ansiosta kädet pysyvät lämpiminä.
  2. Alusasun kankaan tulee tuntua miellyttävältä päällä. Se hengittää ja siirtää hien pois iholta niin, että olo tuntuu kuivalta liikkuessa. Kangas ehkäisee myös kiusaavaa hienhajua.
  3. Katso, minkälaiset saumat kerrastossa on. Liian korkeat ja paksut saumat hankaavat liikkuessa. Valitse kerrasto, jonka saumat ovat litteät. Jos aluspaidassa on vetoketju, testaa, ettei se hankaa leukaa tai kaulaa. Toimiva vetoketju jää kankaan suojaan.
  4. Anna myös mieltymyksillesi valta ja katso toiminnallisten ominaisuuksien lisäksi asun ulkonäköä. Vaikka alusasun päälle puetaan vielä toinen vaatekerta, on mukavampaa pukeutua asuun, joka tuntuu ja näyttää omalta.
Julkaistu: 26.10.2015
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa