Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Prisman Pride-malliston äiti Stacy Igel: "Vaatteeni eivät ole trendi, vaan kannanotto"

Teksti:
Katri Riihivaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.6.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Yhdysvaltalaisen muotisuunnittelija Stacy Igelin Boy Meets Girl -vaatemerkki on ollut Suomessa myynnissä yksinoikeudella Prismoissa lähes vuoden verran. Nyt Stacy Igel on suunnitellut kauppaketjulle oman Pride-malliston. Teemana mallistossa on rakkaus ja tasa-arvo, joiden varaan Igel on rakentanut koko uransa.

Kun Stacy Igel vietti lukioikäisenä kiitospäivää perheensä kanssa, kertoi hänen serkkunsa olevansa homoseksuaali. Koko perhe oli välittömästi serkun tukena.

"Olin serkustani äärimmäisen ylpeä, enkä voisi edes kuvitella muunlaista reaktiota asiaan. Olen edelleenkin kiitollinen perheemme hänelle osoittamasta rakkaudesta tuona päivänä. Kaikilla ei valitettavasti ole asiat vieläkään näin hyvin", Igel muistelee.

Stacy Igel on tullut tunnetuksi vaatemallistonsa lisäksi erilaisten yhdenvertaisuutta korostavien kampanjoiden johdosta. Koulukiusaamisen vastaisen F**k Bullies -kampanjan lisäksi Stacy on halunnut puolustaa muun muassa siirtolaisten oikeuksia Immigrants are US -mallistollaan. Niinpä Igel oli innoissaan päästessään suunnittelemaan Prismalle Pride-mallistoa, joka on osa kauppaketjun Minut itseni kanssa -kampanjaa.

Pride-malliston kautta tunnen pääseväni tekemään historiaa.

"Yhteistyö Prisman kanssa on sujunut erinomaisesti ja minulle on tärkeää, että jaamme samat arvot. Pride-malliston kautta tunnen pääseväni tekemään historiaa."

Faneista inspiraatiota

Igelille fanit ovat tärkeitä suunnannäyttäjiä ja hän tapaa heitä mielellään ja osallistuu keskusteluihin sosiaalisessa mediassa. Fanit myös inspiroivat suunnittelijaa työssään, ja hän vaikuttuu fanien kuvista, joissa he yhdistelevät BMG-vaatteita omaan tyyliinsä ja jopa muokkaavat vaatteita ompelemalla. Igel toivookin vaatteidensa korostavan jokaisen käyttäjän ainutlaatuisuutta.

Igel toivoo vaatteidensa korostavan jokaisen käyttäjän ainutlaatuisuutta.

"Vaikka vaatteitani myydään isoissa ketjuissa eri maissa, on mahtavaa nähdä, kuinka jokainen tuo niihin mukaan jotain itsestään. Olen kiitollinen siitä, että vaatteet puhuttelevat niin monia, mutta en näe tuotteitani trendinä. Vaatteillani on aina sanoma ja ne ovat käyttäjilleen enemmänkin kannanotto kuin pelkkä pukeutumisvalinta."

Ei vaatteilla vaan keskustelulla

Stacy Igel ei usko vaatteidensa muuttavan maailmaa, mutta niiden välittämien sanomien kautta voi syntyä keskustelua, joka auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin toisiaan ja siten rakentamaan tasa-arvoisempaa maailmaa. Hänelle menestys merkitsee sitä, että hän onnistuu koskettamaan ja yhdistämään ihmisiä.

Igel vaalii arvojaan myös kotona. Hänen neljävuotiaan Dylan-poikansa huoneessa on tzedakah, perinteinen juutalainen hyväntekeväisyyspurkki, johon poika säästää rahaa annettavaksi myöhemmin jollekin apua tarvitsevalle. Igel haluaa opettaa näin muiden kunnioittamista ja eteenpäin katsomista.

"Toivon, että Dylan kasvaa aikuiseksi, joka ottaa ympäristön huomioon ja antaa osansa yhteiskunnalle. Toivon myös, että maailma on silloin muuttunut suvaitsevaisemmaksi kaikkia vähemmistöjä kohtaan."

Lisää aiheesta