Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tässä asiassa yli puolet miehistä kysyy neuvoa puolisoltaan – vain harva luottaa kaveriin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
123RF
Julkaistu: 6.11.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Kun suomalainen lähtee vaateostoksille, hän kuulee mielellään makutuomarin mielipiteen.

Miehistä 54 prosenttia luottaa puolisoonsa pukeutumisasioissa, kun taas vain 5 prosenttia uskoisi ystävänsä mielipiteeseen.

Tämä selviää Sokoksen teettämästä tutkimuksesta, jota varten haastateltiin 1000 suomalaista.

Apuja vaatevalintoihin kyllä kaivataan, sillä reippaasti yli puolet tutkimusta varten haastatelluista suomalaisista kertoi käyttävänsä aina tai joskus makutuomaria shoppaillessaan.

Vaikka pukeutumisasioissa kuullaan mielellään toisen mielipidettä, harva suomalainen on turvautunut tavaratalojen ilmaiseen pukeutumisneuvontaan. Sokokselle voi varata ajan pukeutumisneuvontaan, jossa asiantuntijan avustuksella voi löytää itselleen päivitystä vaatekaappiin tai aivan uudenlaista ilmettä pukeutumiseen.

Kyselyn mukaan miehet ovat hyödyntäneet pukeutumisneuvontaa hieman useammin (10 %) kuin naiset (8 %).

Kumppanin tyyliin halutaan vaikuttaa

Makutuomarin tehtävä näyttää olevan monelle mieluista, sillä lähes puolet vastaajista myöntää, että on pyrkinyt vaikuttamaan kumppaninsa pukeutumiseen, jotta se miellyttäisi itseään paremmin.

Eniten kumppanin tyyliin pyrkivät vaikuttamaan 25-34-vuotiaat, mutta yhtä lailla myös 45-54-vuotiaat. Myöntäviä vastauksia on etenkin naisten joukossa.

Suomalaiset ovat tyylikkäitä

Kyselytutkimuksen mukaan etenkin nuoret pitävät suomalaisia tyylikkäinä.

Vähiten suomalaisten tyylitajuun luotetaan Etelä-Karjalassa, jossa vastaajista 48 prosenttia ei pitänyt suomalaista tyylikkäänä. Tutkimuksesta ei selviä, ovatko eteläkarjalaiset sitä mieltä, että suomalaiset ovat heikkoja pukeutumaan nimenomaan kotiseudulla vai onko kyse kaikkien suomalaisten pukeutumisesta.

Lue myös

Tutustu