Bataattilohkot ja appelsiinimajoneesi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bataattilohkot ja appelsiinimajoneesi

Bataattilohkot ja appelsiinimajoneesi

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa valmistuvat bataattilohkot paahtuvat pehmeiksi ja makeiksi. Appelsiinista raikasta makua saava majoneesi valmistuu käden käänteessä muiden ruokien ollessa uunissa. Bataattiranskalaisten kaltaisten lohkojen kanssa sopivat rapeat kanapuikot.

Ainekset

800 g
(2–3 kpl) bataattia
2 l
vettä
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä

appelsiinimajoneesi

2 dl
majoneesia
1 rkl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko bataatti. Keitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

2 l
vettä
1/2 tl
suolaa
800 g
(2–3 kpl) bataattia
2

Valuta ja kuivaa bataattilohkot talouspaperilla. Anna jäähtyä laakeassa kulhossa. Sekoita joukkoon öljy. Levitä lohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla.

3 rkl
rypsiöljyä
3

Sekoita appelsiininkuori majoneesin joukkoon.

1 rkl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2 dl
majoneesia

Vinkki: Bataatista voi leikata myös ranskalaisten mallisia tikkuja. Saat bataattiranskalaisista rapeita uppopaistamalla.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1052

251

10,3 g

0,5 g

33,8 g

8,3 g

6,0 g

3,3 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl majoneesia,

1 rkl appelsiininkuorta hienoksi raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli