Bataattilohkot ja appelsiinimajoneesi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataattilohkot ja appelsiinimajoneesi

Bataattilohkot ja appelsiinimajoneesi
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Uunissa valmistuvat bataattilohkot paahtuvat pehmeiksi ja makeiksi. Appelsiinista raikasta makua saava majoneesi valmistuu käden käänteessä muiden ruokien ollessa uunissa. Bataattiranskalaisten kaltaisten lohkojen kanssa sopivat rapeat kanapuikot.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
(2–3 kpl) bataattia
2 l
vettä
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä

APPELSIINIMAJONEESI

2 dl
majoneesia
1 rkl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna

Vinkki: Bataatista voi leikata myös ranskalaisten mallisia tikkuja. Saat bataattiranskalaisista rapeita uppopaistamalla.

Näin teet

1

Kuori ja lohko bataatti. Keitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

2 l
vettä
1/2 tl
suolaa
800 g
(2–3 kpl) bataattia
2

Valuta ja kuivaa bataattilohkot talouspaperilla. Anna jäähtyä laakeassa kulhossa. Sekoita joukkoon öljy. Levitä lohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla.

3 rkl
rypsiöljyä
3

Sekoita appelsiininkuori majoneesin joukkoon.

1 rkl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2 dl
majoneesia
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 16.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g135 g
Proteiinia3 g13 g
Rasvaa10 g41 g
Kuituja6 g24 g
Energiaa kj1052 4208
Energiaa kcal251 1005

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl majoneesia

  • 1 rkl appelsiininkuorta hienoksi raastettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g135 g
Proteiinia3 g13 g
Rasvaa10 g41 g
Kuituja6 g24 g
Energiaa kj1052 4208
Energiaa kcal251 1005

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl majoneesia

  • 1 rkl appelsiininkuorta hienoksi raastettuna

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.