Perunatortilla | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perunatortilla

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sujauta ylijääneet keitetyt perunat pannulle yhdessä kananmunien, sipulin ja mausteiden kanssa. Herkullinen perunamunakas maistuu raikkaan salaatin kera.

Ainekset

200 g
Kiinteitä perunoita
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
6 kpl
Munaa
4 rkl
Vettä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, jossa on uunin kestävä kahva, esim. valurautapannulla. Lisää perunat. Paista n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä välillä käännellen. Lisää sipulit ja kääntele hetki.

200 g
Kiinteitä perunoita
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
2

Vatkaa munat, vesi ja suola sekaisin. Kaada seos pannulle. Vedä massaa lastalla reunoilta keskustaan päin, kunnes se hieman hyytyy ja vetäytyy laidoilta. Levitä perunat tasaisesti. Mausta kevyesti pippurilla.

6 kpl
Munaa
4 rkl
Vettä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3

Siirrä pannu uuniin kuumien grillivastusten alle. Anna paahtua, kunnes pinta on kullanruskea. Ota tortilla uunista ja anna hieman jäähtyä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

733

175

10,8 g

2,3 g

7,0 g

0,8 g

0,8 g

11,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl Vettä,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli