Sitruunainen hiekkakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunainen hiekkakakku

Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Gluteeniton sitruunakakku sopii kahvipöytään, tuliaiseksi tai vaikkapa myyjäisiin.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Sitruunan kuori
3 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
Leivinjauhetta

vuoan voiteluun

Margariinia
Gluteenittomia korppujauhoja

kuorrutus

2 dl
Tomusokeria
1 1/2 rkl
Kahvijuomaa
1 rkl
Sulatettua margariinia
Hasselpähkinärouhetta koristeluun halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori hienoksi. Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia. Kumoa vähän jäähtyneenä. Kuorruta mieluiten vasta seuraavana päivänä. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja lusikoi se kakun päälle. Halutessasi koristele heti pähkinärouheella.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

687

164

7,3 g

1,9 g

22,8 g

15,7 g

0,1 g

1,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan kuori,

Margariinia,

Gluteenittomia korppujauhoja,

1,5 rkl Kahvijuomaa,

Hasselpähkinärouhetta koristeluun halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli