Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tapasvartaat ja aioli

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kokoa grilliin vartaat kahdesta eri raakamakkarasta ja pienistä grillipaprikoista. Mausteiset makkarat ja tapaspöydästä tutut Padrón-paprikat nautitaan helpon itse tehdyn aiolin kanssa.

Ainekset

240 g
(1 pkt) braatvurstia
240 g
(1 pkt) chili-cheddar -raakamakkaraa
200 g
(1 ps) grillipaprikoita (Padrón)
1 rkl
rypsiöljyä

Helppo aioli

1 kpl
kananmuna
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
dijoninsinappia
1 tl
sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

12 kpl
puisia grillivarrastikkuja
sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~30
3
/yht. 11 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Valmista aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää sipuli, sinappi ja mehu tai etikka. Pane sauvasekoitin kulhoon niin, että keltuainen jää teräkuvun alle. Kaada öljy kulhoon. Käynnistä sauvasekoitin, nosta se hyvin hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
kananmuna
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
dijoninsinappia
1 tl
sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Huuhtele ja kuivaa paprikat. Sipaise paprikoiden pintaan öljyä. Pujota makkarat ja paprikat vuorotellen poikittain kahden varrastikun väliin.

240 g
(1 pkt) braatvurstia
240 g
(1 pkt) chili-cheddar -raakamakkaraa
200 g
(1 ps) grillipaprikoita (Padrón)
1 rkl
rypsiöljyä
12 kpl
puisia grillivarrastikkuja
3

Grillaa vartaita välillä käännellen noin 15 min, kunnes makkarat ovat kypsiä.

4

Mausta paprikat ripauksella sormisuolaa. Tarjoa vartaat aiolin kanssa.

sormisuolaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 12.4.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

470

1969

45,7 g

8,8 g

1,8 g

1,3 g

0,7 g

14,5 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

12 kpl puisia grillivarrastikkuja,

sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli