Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hannes Koljonen, myyjä, Prisma Holma, Lahti, Osuuskauppa Hämeenmaa.

Ahkera oppija

Teksti:
Enna Koivunen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.2.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Taksvärkkipäivä poiki 17-vuotiaalle Hannes Koljoselle osa-aikatyön Prisman myyjänä.

"Tutustuin kaupassa työskentelyyn ensimmäistä kertaa taksvärkkiläisenä. Vinkkasin silloin esimiehelleni, että tulisin mielelläni myös kesätöihin. Pääsin Tutustu ja tienaa -kesäharjoitteluun, jonka jälkeen sain jatkaa osa-aikaisena työntekijänä. 17 vuoden iästäni huolimatta olen kartuttanut jo mukavasti työkokemusta. Tällä hetkellä työskentelen lukion ohella iltaisin ja viikonloppuisin Lahdessa Holman Prisman hedelmä- ja vihannesosastolla sekä palvelutorilla.

Hedelmä- ja vihannesosastolla tehtäväni on poistaa huonot tuotteet ja lisätä uusia tilalle sekä huolehtia, että kaikkea on tarjolla. Opastan toki asiakkaita tarvittaessa. Olin yllättynyt ja innoissani, kun minulle tarjottiin tilaisuutta työskennellä myös palvelutorilla. Siellä pääsee todella kohtaamaan asiakkaita kasvokkain.

Joskus ajattelin, että kaupassa työskentely on tosi helppoa ja kiireetöntä. Suoriutuakseen hyvin on kuitenkin osattava ja tiedettävä paljon, eikä löysäilyyn ole aikaa. Olen oppinut enemmän kuin etukäteen olisin uskonut. En tiennyt juuri mitään esimerkiksi lihatuotteista, mutta nyt pystyn antamaan suosituksia ja vinkkejä. Kiperistäkin tilanteista selviää, sillä apua saa aina tarvittaessa. Töihin on aina hauska tulla mahtavan työporukkamme ansiosta.

Opiskelun ja töiden yhdistäminen on välillä raskasta, mutta onnistuu kyllä, kun suunnittelee aikataulun hyvin. Kaupassa asioiva opettajakin muistaa aina kysellä, onhan myös läksyt tehty. Ennen syksyä on huolehdittava, että ehdin valmistautua ylioppilaskirjoituksiin. Työkokemukseni ansiosta yksi vahva vaihtoehto jatko-opinnoille on kauppakorkeakoulu."

_Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden 
ammattilaisten tarinoita._

Lisää aiheesta