Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Anna-Kaisa Nevalan perheessä urheillaan aktiivisesti, joten ostoskärry täyttyy proteiinipitoisista ruuista.

Anna-Kaisa kokeili Omat ostot -palvelua: ”Euromäärien sijaan kiinnostaa tietää, miten meidän taloudessa syödään”

Teksti:
Pirjo Latva-Mantila
Kuvat:
Pirjo Latva-Mantila
Julkaistu: 3.6.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Perheenäiti Anna-Kaisa Nevalaa kiinnosti tietää, montako litraa maitoa hän kantaa kotiin vuodessa. Siksi hän tutustui Omat ostot -palveluun ja innostui.

Kun Anna-Kaisa Nevala kuuli Omat ostot –palvelusta ensimmäisen kerran, kiinnostus heräsi saman tien.

”Ajattelin, että tuohan on älyttömän hyvä ja mielenkiintoinen juttu. Hoidan meidän perheen kaupassakäynnit, ja todellakin on kiva tietää, miten paljon rahaa menee mihinkin ruokaan ja montako litraa kannan maitoa kotiin vuositasolla.”

Teuvalla asuvaan Nevalan perheeseen kuuluu kolme urheilevaa, 11-, 16- ja 17-vuotiasta lasta sekä urheileva isä – kaikkien lempijuoma on maito. Maitoa kuluukin noin 25 litraa viikossa, sillä sitä käytetään myös ruoanlaitossa ja leivonnassa.

Maitoa kuluu noin 25 litraa viikossa.

”Kun näin, miten paljon olen ostanut perunoita, tuli mieleen, että niitä ehkä kannattaisi alkaa viljellä itse”, nauraa Anna-Kaisa, joka toimii opettajana Kauhajoella. Edestakainen työmatka on noin 60 kilometriä, joten rahaa palaa myös menoveteen.

”Vuoden aikana olin tankannut autoni ABC:llä tuhannella eurolla. Toki dieseliin menee paljon sitäkin enemmän, sillä joudumme pitämään kahta autoa.”

Pepsi Max yllätti

Tiedot omista ostoista eivät Anna-Kaisaa varsinaisesti yllättäneet, mutta kun oma salainen pahe ilmestyi numeroina matkapuhelimen näytölle, naiselta loppuivat sanat.

”Juon Pepsi Maxia aivan liikaa. Toki luvussa ovat mukana myös muut virvoitusjuomat ja kivennäisvedet, joita varsinkin viime kesänä meni paljon. Niin ja kyllähän niitä suklaatuotteitakin oli tullut jonkin verran hankittua – leivontaan ja lapsille”, hän virnistää.

Perheenäiti totesi Omat ostot –palvelun näppäräkäyttöiseksi ja mutkattomaksi. Asiat oli Anna-Kaisan mukaan helppo löytää ilman kikkailua. Hän aikoo käyttää palvelua jatkossakin kulutuksen seuraamiseen.

”On meikäläisen vastuulla huolehtia, että ravinto on mahdollisimman ravitsevaa ja terveellistä.”

”Varsinaisesti minua eivät kiinnosta euromäärät, vaan se, miten meidän taloudessa syödään. Koska olen tämän perheen ensisijainen muonittaja, on meikäläisen vastuulla huolehtia, että ravinto on mahdollisimman ravitsevaa ja terveellistä.”

Omat ostot -palvelu

  • Löydät palvelun uudistuneesta S-mobiilista tai kirjautumalla S-Kanavalle.
  • Voit seurata S-Etukortilla tehtyjä ostoja S-ryhmän valikoiduissa liikkeissä kuten ruokakaupoissa.
  • Näet esimerkiksi, mitä tuotteita ja kuinka paljon olet ostanut vuoden sisällä, mistä ja mihin aikaan vuorokaudesta käyt useimmiten kaupassa.
  • Palvelussa näkyy ostot S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale-, ABC-, Alepa-, Food Market Herkku sekä Kodin Terra -ketjuista. Muiden ketjujen, kuten Sokoksen, Emotionin, Marks & Spencerin sekä verkkokauppojen ostokset tuodaan palveluun vaiheittain.

Mitä muut Omat ostot -palvelua kokeilleet ovat hämmästelleet?